‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ 105’inci yılında ülke genelinde olduğu gibi Mersin’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 105. Yıl dönümü kutlamaları, bu sabah saat 08.45’te Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. 
Saygı duruşu ve ardından Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal marşının okunmasıyla başlayan resmi törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, protokol üyeleri, askeri erkan, sivil toplum örgütleri, Antrenörler, sporcular, öğrenciler ve engelliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törende konuşan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “Bugün, Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 105’inci yıldönümü. O gün Samsun'un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk'ün taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyorum.
Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs;

19 Mayıs, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır.

19 Mayıs gençlik, gençlik ise gelecek demektir.. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

Sevgili gençler sizler,  Spora, teknolojiye,  bilime ve inovasyona büyük ilgi durmalısınız. Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonunu gerçekleştirerek, uzaya çıkan ilk Türk olan Mersinli astronotumuz Alper Gezeravcı’da Türk milletinin evlatlarının neleri başarabildiğinin açık ispatıdır.

Sevgili gençler, Teknolojik altyapınız ve donanımınız ne kadar güçlüyse dünyada sesiniz o kadar gür çıkar. “Yapay Zeka”  da artık dünya genelinde her alanda kullanılan büyük ve güçlü bir teknoloji. Yapay zeka alanında siz gençlerin çok iyi yetiştirileceğini ve Türkiye’nin kalkınmasında büyük rol oynayacağını temenni ediyoruz.

Sevgili gençler, sizler en büyük ilham kaynağımızı şanlı tarihimizden ve ecdadımızdan almış bir nesil, tarihi şan ve şerefle yoğrulmuş bir milletin fertleri olarak hareket etmelisiniz. Çünkü siz Sultan Alparslan’ın, Ertuğrul Gazi’nin, Fatih Sultan Mehmet’in ve "Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün neslisiniz.

Sevgili gençler, Temeli 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan "Milli Egemenlik" ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.
Unutmayınız ki: her 19 Mayıs'ta, Samsun'dan, elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır.

Unutmayınız ki "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" Bu özde duygularla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz kıymetli gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyorum.” İfadelerini kulladı.

Konuşmaların ardından tören, halk oyunları, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü lisanslı sporcuları tarafından sırasıyla paramotor, cimnastik, taekwondo, bisiklet ve paten gösterileri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Yapılan bir birinden güzel gösterilerin ardından sona eren Tören sonunda gençler, sporcular ve vatandaşlarla yakından ilgilenen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, onlarla hatıra fotoğrafı çekildi.