09.09.2018
Erdemli Lütfi Elvan Spor Tesisinin açılışı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Sayın Lütfi Elvan tarafından yapıldı. 

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Erdemli ilçesi Kayacı Mahallesi’ne yapımı gerçekleştirilen ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Lütfi Elvan’ın isminin verildiği Erdemli Lütfi Elvan Spor Tesisinin Açılışı yapıldı.

Erdemli Spor tesislerinin açılış töreninde bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Lütfi Elvan, Spor tesislerinin gençlerin geleceği ve alanlarında Türkiye'yi temsil etme şansı bulabilmeleri açısından önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirterek konuşmalarına şöyle devam etti; “Gençlerin geleceği için yatırımlara devam edeceğiz. Bizler Ülke sevdalısıyız. Millet için gece gündüz çalışıyoruz. İstiklal Marşı'nın ilk kıtasında söylediğimiz gibi Yörüklerin bacası tüttüğü müddetçe, bu aziz millette bu inanç, kudret ve iman olduğu sürece hiçbir zaman ezanımız susmayacak, bayrağımız inmeyecektir."  dedi.

Konuşmanın ardından Elvan açılış kurdelesini, Mersin Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Mersin milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan ve davetlilerle birlikte kesti.

Erdemli geneli 27 takımın mücadele ettiği 15 Temmuz Şehitlerini Anma Futbol Turnuvasında Finale yükselen Esenpınar ve Ayaşspor mücadelesinin başlama vuruşunu da yapan Elvan Final oynayacak iki takımla birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.
15 Temmuz Şehitlerini Anma Futbol Turnuvasının final maçını Ayaşsporu 2-1 yenen Esenpınar şampiyon olurken, üçüncülüğü ise Pınarbaşını 2-1 yenen Alibeyli oldu. Turnuva sonunda dereceye giren takımlara ödüllerini Erdemli Kaymakamı Avni Kula ile Erdemli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adem Kılıç takdim etti.