Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti.

Başta Çukurova bölgesi olmak üzere tüm girişimcilik faaliyetlerine destek sağlamayı hedefleyen, Mersin Üniversitesi tarafından 2018 yılında kurulan Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi diğer adıyla Girişim Limanını ziyaret eden Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’e, Gençlik Faaliyetleri Şube Müdürü Cafer Bozkurt, Mersin Üniversitesi Genel Sekreteri İsa Değirmenci ve Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Duygu Hıdıroğlu eşlik etti.

Mersin Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne yapılan ziyarette ilk olarak Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Duygu Hıdıroğlu tarafından, Türkiye'de başka bir ilde bir benzeri olmayan teknik makine ve teçhizata sahip, son sistem teknolojik aletlerle donatılmış laboratuarlar, eğitim alanları ve ofis kiralama alanları gezilerek tanıtıldı. 

Merkezin tanıtımı esnasında sadece üniversite öğrencilerine değil, orta öğretim, lise olmak üzere tüm öğrencilerin yanı sıra dışarıdan başvuru yapan tüm girişimci adaylarına destek verildiğini ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Duygu Hıdıroğlu; Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve Gençlik Faaliyetleri Şube Müdürü Cafer Bozkurt’a 2020 ve 2021 yılında pandeminin zor koşullarına rağmen yaptıkları başarılı etkinlik ve projelerden oluşan bir sunum gerçekleştirdi. 

Dr. Öğretim Üyesi Duygu Hıdıroğlu, Girişim Limanın da yapılan çalışmalardan bahsederek şunları kaydetti; “Merkez olarak bu zor dönemde 60’ın üzerinde iş birliği geliştirdik, Çeşitli paydaşlarımızla başvurdukları yaklaşık 10 adet AB projesine kabul aldık. Merkezimiz Türkiye’de ilk Dünyada sadece Harvard MIT ve Oxford gibi 28 Üniversitede emsali bulunuyor. 2020 yılında merkezin de destek verdiği TEKNOFEST’de derece alan projelerimiz oldu. Merkez olarak uygulamalı eğitimlerle Üniversite Sanayi işbirliğini geliştirmeyi ve yenilikçi girişimcilik ve ARGE faaliyetleri ile inovasyonlara öncülük ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ersöz'ün katılımıyla Türkiye’de ilk Uluslararası Akademik Sosyal Girişimcilik Çalıştayı'nı gerçekleştirdik. TOBB işbirliği ile AB Girişimcilik Formunda başarıyla temsil ederek, Kadın Girişimcilik Akademisi'nden ve yine Türkiye de ilk kez başlatarak, 24 Haziranda 2021 tarihinde başarılı akademisyen girişimcileri ve TİM Başkanı İsmail Gülle’yi Ulusal Akademide Girişimcilik Zirvesi’nde ağırladık. Bugüne kadar yaptığımız iş birliklerinin yanına Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile de ortak gerçekleştirilebileceğimiz projelerle daha güzel işler çıkaracağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak eğitimden kültüre, spordan sanata, barınmadan bağımlılıkla mücadeleye kadar birçok önemli alanda gençlerin hayallerine dokunan ve yön veren bir kurum olduklarını belirten İl Müdürü Ökkeş Demir, "Türkiye'de başka bir ilde bir benzeri olmayan, son sistem teknolojik ekipmanlarla donatılmış Girişim Limanını bizlere gezme fırsatı verdiğiniz için şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında çocuklarımızı ve gençlerimizi ortak projelerle bu eşsiz yerlere yönlendirmek için teşvik etmeliyiz. Gençlerin hayallerine dokunan ve yön veren bir kurum olarak hedefimiz, hayallerine dokunarak yön vereceğimiz bir gence ulaşıncaya dek faaliyetlerimizi arttırarak sürdürmektir. Oldukça fazla genç nüfusa sahip olan ilimizdeki gençlerin gelişimini hedef alan projelerde aktif iş birliği geliştirme noktasında Mersin Üniversitemizle birlikte güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum. Gençlerimizin geleceklerini oluşturmaları için gereken rehberliği, eğitimi ve desteği el birliğiyle sağlamamamız gerektiğine inanıyorum. "dedi.

Yapılan ziyaret ve verimli geçen toplantının sonunda yapılacak ortak projelerle alakalı karşılıklı fikir birliğine varıldı.