Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü ile hayata geçirilen  'Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi' kapsamında 2020 yılının son grubunda yüzme eğitimlerini tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu'nda 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi' kapsamında yüzme eğitimlerini tamamlayan öğrencilere sertifikaları Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Spor faaliyetleri Sportif Değerlendirme ve Takip Şube Müdürü Vedat Akyar, kurum antrenörleri ve danışman öğretmenler tarafından takdim edildi.

'Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi' kapsamında projenin ilimizde başlatıldığı 2018 yılından bugüne 23 bin kişiye yüzme eğitimi verdiklerini belirten Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, "Mersin’de ulaşabildiğimiz kadar kişiye ulaşıp yüzme öğretmek istiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın hedeflediği 1 Milyon kişiye yüzme öğretme çabasına bizlerde elimizden geleni yapma gayretindeyiz. Proje kapsamında verilen yüzme eğitimleri alanlarında deneyimli 16 antrenör, 7 cankurtaran ve 5 danışman öğretmen görev aldı. Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi' kapsamında 321 kilometre sahil şeridine sahip ilimizde yaşayan 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza 'İdare Edecek Kadar Değil, Her Yerde Yüzebilin Diye.. Yüzme Bilmeyen Kalmasın' sloganıyla yüzme öğretmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.