Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir Pandemi sebebiyle 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyatları'na hazırlanan Türkiye Paralimpik Atıcılık Milli Takımı ve Ukrayna Paralimpik  Atıcılık Milli Takımı Erdemli Atış Poligonunda ortak hazırlık kampını ziyaret etti.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu 2020 faaliyet programında yer alan ve 18 Eylül-04Ekim tarihleri arasında 2021 Tokyo olimpiyatları hazırlıklarını yapmak üzere Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Erdemli Atış Poligonu'nda ortak kampa giren Türkiye Paralimpik Atıcılık ve Ukrayna Paralimpik Atıcılık Milli Takımlarını ziyaret etti.

Pandemi sebebiyle 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyat Oyunları için Mersin'de 11 sporcu ve 3 antrenör gözetiminde hazırlanan Türkiye Paralimpik atıcılık milli takımı, 8 sporcu ve 3 antrenörle katılan Ukrayna Milli Takımı ile ilk kampına başladı. Erdemli İlçe Müdürü Adem Kılıç ile birlikte hazırlık çalışmalarını yerinde incelemek üzere Atış Poligonuna giden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Türkiye ile Ukrayna milli takım sporcuları ve antrenörleriyle tek tek ilgilenerek 2021 Olimpiyatlarında başarı dileklerinde bulundu. 

Havalı ve ateşli silahlar dalında Olimpiyatlara birlikte hazırlanan 12 yıllık evli bedensel engelli milli takım sporcuları Suzan ve Hakan Çelik çifti ile tanışarak hayat hikayelerinden etkilenen ve çiftin hayatlarının harika bir hikaye olduğuna vurgu yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, "Avrupa'nın en büyük, dünyanın 3'üncü büyüğü olan Erdemli Atış Poligonu sizler için yapıldı. Bizler artık bu devasa tesislerde artık şampiyon ve faal sporcular yetiştireceğiz. Sizler gençlerimize şuan o kadar güzel bir örneksiniz ki, sizlerin aracılığı ile gençlerimize buradan bir mesaj yollayalım. Spor yapmanın yaşı yada engeli olmadığına en anlamlı örneksiniz. Bir tarafında Dünya şampiyonu Hakan, diğer tarafımda Olimpiyat kotası almak için mücadele veren Suzan ikiniz sporu aşk ile birleştirmişsiniz. Bizlerinde hayali bu. Sizler bunu yapmış ve başarmışsınız. Birbirinize her konu da destek oluyorsunuz. Ben artık sizi tanıdıktan birbirinize ve spora olan aşkınızı her yerde anlatırım. Gençlerimize sizin gibi güzel örnekleri anlatalım ki sporu sevdirelim. Ne mutlu sizlere spor ve birbirinize olan aşkınızla ortaya barılı bir sonuç çıkararak ülkemizi Avrupa ve dünya da en iyi şekilde temsil ediyorsunuz. Ben sizleri görmekten ve tanımaktan çok mutlu oldum. Tekrar söylüyorum sizin birbirinize, spora ve bayrağımıza olan aşkınızı gençlerimize, çocuklarımıza örnek olsun diye her gittiğim yerde anlatacağım. Sporla aşkı buluşturarak gençlerimize iyi birer örnek olduğunuz için her ikinize de ayrı ayrı teşekkür ediyor olimpiyat yolunda sizin nezdinizde tüm milli takım sporcu ve antrenörlerimize başarılar diliyorum." dedi.

Milli sporcularımızdan sonra Ukrayna milli takım sporcu ve antrenörleriyle bir araya gelen Demir, Ukrayna milli takımına da başarılı bir kamp dönemi geçirmeleri temennisinde bulundu. Ayrıca Poligonda Türkiye şampiyonası için hazırlık kampına giren Jandarma gücü spor kulübü derneği tabanca ve tüfek takımı ile Antrenmanlarını sürdüren Mersin TOHM sporcuları ile bir araya gelerek sporcularla sohbet etti.

Erdemli Atış Poligonu ziyaretinin sonunda kampta bulunan milli takım sporcularımıza tatlı ikramında bulunarak Olimpiyatlarda başarılar diledi.