Okul Sporları Genç Erkekler (A) Basketbol İl Birinciliğinde Evrensel Kültür Okulları Şampiyon oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı Okul Sporları Şubesi tarafından düzenlenen ve Okul Sporları 2019-2020 sezonu faaliyet takviminde yer alan Okul Sporları Genç Erkekler (A) Erkekler Basketbol İl Birinciliği bugün oynanan Final müsabakasıyla tamamlandı.
 
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Edip Buran Spor Salonu'nda oynanan Final müsabakasında Evrensel Kültür Okulları, Tarsus Amerikan Kolejini 96-82 yenerek Okul Sporları Genç Erkekler (A) Basketbol İl Şampiyonu olma başarısı gösterirken, Tarsus Amerikan Koleji İkinci olurken, Özel İçel Koleji  üçüncü ve İçel Anadolu Lisesi dördüncü olma başarısı gösterdi.
 
Okul Sporları Genç Erkekler (A) Basketbol İl Birinciliği müsabakalarının tamamlanmasıyla Şampiyon olan Evrensel Kültür okulları ve ikinci olan Tarsus Amerikan Koleji İlimizi Okul Sporları Genç Erkekler Basketbol Türkiye Grup elemelerinde temsil edeceklerdir.
 
Müsabakaların tamamlanmasının ardından dereceye giren takımlara Kupa ve Madalyaları Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz ve Okul Sporları Şube Müdürü Berna Kulaç tarafından verildi.
 
Alınan sonuçlara göre Okul Sporları Genç  Erkekler (A) Basketbol İl Birinciliğinde sıralama şöyle oluştu; 

1. Evrensel Kültür Okulları 
2. Tarsus Amerikan Koleji 
3. Özel İçel Koleji 
4. İçel Anadolu Lisesi