Türkiye’de il kez Mersin’in ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Erkekler Bocce Volo Şampiyonası bugün yapılan final müsabakalarının ardından sona erdi. 

Mersin Valiliği himayelerinde Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu ile Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz işbirliğinde Toroslar Belediyesi katkılarıyla 6-9 Kasım tarihleri arası Türkiye’de ilk kez Toroslar Bocce Tesisimizde 21 Ülkeden 120 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Dünya Erkekler Bocce Volo Şampiyonası bugün yapılan final müsabakalarının ardından yapılan ödül töreni ve kapanış töreni ile sona erdi.
Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Toroslar Bocce tesisinde sporcular geleneksel tekler, geleneksel çiftler, röle, basamak, altın nokta ve kombine kategorilerinde Dünya Şampiyonluğu için kıyasıya mücadele etti. 

Dünya Erkekler Bocce Volo Şampiyonası Röle disiplininde yarı finallerde Mehmet Can Yakın ve Burak Altay’dan oluşan millilerimiz başa baş giden mücadelenin son saniyelerinde İtalya’ya 48-52 yenilerek Dünya 3’üncüsü olma başarısı gösterdi.
Dört gün birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne olan Dünya Erkekler Bocce Volo Şampiyonası sonunda dereceye giren sporculara ödülleri Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ercan Yıldız, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, Dünya Bocce Volo Federasyonu Başkanı Frederic Ruis, Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Mutlu Türkmen, Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Dart As Başkanı Doç Dr. Murat Kul, Pan Amerikan Konfederasyonu Başkanı Marselo Bravo, Avrupa Bocce Volo Federasyonu Başkanı Roberto Favre, Asya-Okyanusya Konfederasyonu Başkanı Toni Biankaçı, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Vedat Akyar ve Abdullah Çakmak tarafından verildi. 

Toroslar Bocce Tesisinde düzenlenen şampiyona ve ödül töreninin ardından yapılan kapanış töreninde Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin ve Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Mutlu Türkmen, Dünya Şampiyonasına katılım sağlayan ülkelere ve destek olan tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür plaketi takdim etti.

Türkiye'de İlk kez Mersin’in ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Erkekler Bocce Volo Şampiyonası sonunda dereceye giren sporcular şöyle:

RÖLE DİSİPLİNİ

1. Ales Borcnik - Anze Petric (Slovenya)
2. Mauro Roggero - Emanuele Ferrero (İtalya)
3. Mehmet Can Yakın - Burak Altay (Türkiye) - Darijan Zivolic - Bruno Kraljic (Hırvatistan)

GELENEKSEL TEKLER DİSİPLİNİ

1. Marin Cubela (Hırvatistan)
2. Guellermo Montomerlo (Arjantin)
3. Mohamed Chouchane (Tunus) - Nicolas Laugier (Monaco)

GELENEKSEL ÇİFTLER DİSİPLİNİ

1. Nicolas Laugier - Garcia Anty (Monaco)
2. Pablo Apez - Nicolas Pretto (Arjantin)
3. Milos Milakovic - Srdan Butorac (Sırbistan) - Mohamed El Guamouss - Ali El Majdaoui (Fas)

KOMBİNE DİSİPLİNİ

1. Nicolas Pretto (Arjantin)
2. Dejan Tonejc (Slovenya)
3. Achref Zouaoui (Tunus) - Srdan Butorac (Sırbistan)

ALTIN NOKTA DİSİPLİNİ

1. Matteo Mana (İtalya)
2. Davor Janzic (Slovenya)
3. Milos Milakovic (Sırbistan) - Rodolfo Galvez (Şili)

BASMAK DİSİPLİNİ

1. Darijan Zivolic (Hırvatistan)
2. Lucas Hecker (Arjantin)
3. Mauro Roggero (İtalya) - Daniel Samsa (Avustralya)