Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından Sportif faaliyetler ile farkındalık kazandırmak ve başarılı sporcularımızın halka tanıtılması amacı ile yapılan "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri kapsamında Spor Paneli düzenlendi.

7-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi C Salonu'nda Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Anabilim Dalı Üyesi Prof. Dr Sezai Pehlevan'ın moderatörlüğünü yaptığı  panele konuşmacı olarak Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Gizem Akarsu, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, Milli Atlet Mikdat Sevler ve Milli Atlet Mesure Tutku Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye'de Amatör spor'un her açıdan ele alındığı panelde, spor kariyerlerini ve Milli Atlet Mikdat Sevler ve Milli Atlet Mesure Tutku Yılmaz Amatörlükten Profesyonelliğe geçiş sürecindeki deneyimlerini Salonu dolduran BESYO ve Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi öğrencilerine aktardılar.

Yaklaşık iki saat boyunca konuşmacıların Amatör sporla alakalı deneyimlerini öğrencilerle paylaştığı,  Panelin sonunda Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, günün anısına panele katılan Prof. Dr Sezai Pehlevan, Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Gizem Akarsu, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, Mezitli Belediye Başkan Vekili Vakkas Kılınç, Milli Atlet Mikdat Sevler, Milli Atlet Mesure Tutku Yılmaz'a plaket verdi.