Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü çerçevesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından Uçurtma Şenliği düzenlendi.

Dünyada uyuşturucu kullanma alışkanlığında her geçen gün artış olması ve bunun insanlık için büyük bir tehlike oluşturması nedeniyle 26 Haziran tarihi  "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" olarak belirlenendi.


Uyuşturucunun insanlara verdiği zararlardan dolayı tüm ülkelerde toplumları bilinçlendirmek için 26 Haziran tarihinde çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından Barış Meydanında düzenlenen “Uçurtma Şenliğine” Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Şaban Güneş, Spor Şube Müdürümüz Ali Osman Bebek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personelleri ile çok sayıda sporcu ve vatandaş katıldı. Uçurtma Şenliğinde Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube müdürlüğü polisleri tarafından Uçurtma Şenliğine gelen sporculara uyuşturucunun zararları hakkında bilgi verildi.

 


Çocuklar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından dağıtılan uçurtmaları uçurarak mutlu olmanın tadını çıkardılar.