Gençlik Spor Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ‘Biz Anadolu’yuz’ projesi kapsamında Konya’dan gelen 40 öğrenci Mersin’de doyasıya eğlendi.

Özellikle dezavantajlı gençlerin sosyal hayata katılımının amaçlandığı Biz Anadolu’yuz projesinde eğitim, sanat, kültür, spor tarihi ve turistik geziler gibi alanlarda ön plana çıkartılan proje kapsamında, Konya’dan gelen 40 öğrenciyi  Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde 13-16 Temmuz tarihleri arasında ilimizde ağırladık. 

Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında  Konya’dan gelen öğrencilere Kırkkaşık Kız Yurdunda düzenlenen 15 Temmuz programında film ve video görselleri izleyen öğrenciler 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisine katıldılar.

Öğrenciler özellikle ilimizin tarihi ve kültürel yerlerinden Kanlıdivane, Ayaş elaiussa sebaste anfi tiyatrosu, Tarsus Kırkkaşık Bedesteni, Nusrat Mayın Gemisi ve Eshab-ı Kehf (7 Uyurlar) Mağarası, Tarsus şelalesi, Hayvanat bahçesi, tekne turu, Cennet-Cehennem, Astım mağarası, Kızkalesini gezme fırsatı bulurken,  Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Silifke Kapılı’da bulunan 23 Nisan Gençlik kampında deniz keyfi yaşayarak unutamayacakları anlar yaşadılar.