Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, her yıl Haziran ayının 3’üncü Pazar günü kutlanan Babalar Günü dolaysıyla bir mesaj yayınladı.

Babalar; Evlatları için güvenli güzel bir geleceğin yoluna ışık tutan, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, yaşam ormanlarımızın ulu çınarları, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren ve onları geleceğe güvenle hazırlamak için ellerinden gelen tüm gayreti mutluluk içinde sarf ederek, bizlerin en değerli varlıkları olup güçlü bir aile yapısının temelini oluşturmaktadırlar.

Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir hadis-i şerifinde, “Babanın çocuğuna duası, Peygamber’in ümmetine olan duası gibidir.” buyurarak, ailelerinin mutluluğunu kendileri için en büyük mutluluk olarak gören babalarımızın duasının ne kadar önemli olduğunu belirtmiştir. Bizler de bu hadis-i şerifin şuurunda evlatlar olarak babalarımıza ömürleri boyunca gereken sevgi ve saygıyı göstermeli, sağlıklarında hayır dualarını almak için gayret göstermeliyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Babalarımızın sadece bu özel günle sınırlı kalmadan, babalarımızın rızasını ve hayır duasını alabilmek için bir vesile olması temennisiyle, başta şehit ve gazilerimizin babaları olmak üzere tüm babalarımızın Babalar Günü’nü kutluyor, vefat etmiş olanlara Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.