Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı ve 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü Etkinlikleri kapsamında Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen Etkinliğe Halk Sağlığı İl Müdürü Aytekin Kemik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz  Ahmet Tarakçıı, Şube Müdürümüz Kubilay Kalaycıoğlu ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının personelleri ile bir çok vatandaş katıldı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığınca yürütülmekte olan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” ve 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü Etkinlikleri kapsamında toplumun Fiziksel Aktivitenin Sağlık Üzerine Etkileri konusunda farkındalığını arttırmak amacıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü düzenlendi.

Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş Atatürk Caddesi boyunca devam ederek yine Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde son buldu.

Yürüyüşün sonunda bir açıklama yapan Mersin Halk Sağlığı Müdürü Aytekin Kemik şunları söyledi, “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü düzenledik. Sağlık Bakanlığımızın istatistiklerine göre, insanımızın yüzde 80'i hareketsiz. Bu hareketsizlik diyabet, obezite, damar ve kalp hastalıklarını beraberinde getiriyor. Hareketsizlik hastanelerin yükünü artırıyor. Hareketlenmeyi hastanelerin yükünü azaltmak için değil, sağlığımız için yapmalıyız. Hep birlikte bu hareketsizliğe son diyoruz ve tüm vatandaşlarımızı fırsat buldukça yürümeye davet ediyoruz” dedi.