Milli yüzücümüz Nezir Karap, Milli haltercimiz Bünyamin Sezer, Milli Badmintoncumuz Neslihan Yiğit ve Milli atıcımız Yusuf Dikeç, Rio 2016 yolunda devam eden yoğun hazırlık programlarına dair gelişmeleri Gençlik Spor Dergisi’nin gelecek ay yayımlanacak olan sayısı için değerlendirdi.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek 2016 Yaz Olimpiyatları için Yüzme’den Halter’e, Badminton’dan Atıcılık’a kadar çok sayıda branşta Milli sporcularımız hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başarılı sporcuların geliştirilmesi adına hayata geçirdiği projeler ve yapmış olduğu yatırımlar ile genç sporcular 2016 yılında gerçekleştirilecek Olimpiyat Oyunları yolunda yoğun bir antrenman ve hazırlık programından geçiyor. Gençlik Spor Dergisi Milli yüzücümüz Nezir Karap, Milli haltercimiz Bünyamin Sezer, Milli badmintoncumuz Neslihan Yiğit ve Milli atıcımız Yusuf Dikeç ile bir araya gelerek hazırlık sürecine ışık tuttu.

“Öncelikli Hedefimiz Hiç Şüphesiz Ki Rio 2016”
Milli yüzücümüz Nezir Karap, Michael Phelps’in antrenörü Bob Bowman ile çalışmalarını Amerika’da sürdürerek olumlu gelişmeler yaşadığını belirtti. Geride bıraktığı sezon kırdığı rekorları geliştirerek çıtayı yükselttiğini söyleyen Karap, “Öncelikli hedefimiz hiç şüphesiz ki Rio 2016. Bu hedef doğrultusunda her yarışta önemli başarılara imza atıyorum. Aslında önümüzde barajı geçmek gibi bir süreç var. Ama biz barajı geçip, Rio vizesini alacağımıza eminiz” dedi. Olimpiyat Oyunları’nda madalya alabilmek için yarışacağını da dile getiren Karap, o önemli atmosferde ülkemizi başarıyla temsil edebileceğine inandığına işaret etti.

“Halterin Başına Büyük Sorumlulukla Geçeceğim”
Milli haltercimiz Bünyamin Sezer, yoğun bir antrenman programı yaşadığını ve Olimpiyat Oyunları için eksikliklerini büyük oranda giderdiğine dikkati çekti. Günün büyük bir bölümünü ekstra çalışmalarla sürdüren Sezer, “Brezilya’da halter barının başına büyük bir sorumlulukla geçeceğim. Ülkemi temsil edeceğim o anları sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım, Milli bayrağımızı zirveye çıkarabilecek bir performansa imza atabilirim” şeklinde konuştu.

“Geçen Her Günün Aleyhimize İşlediğini Düşünüyorum”
Milli badmintoncumuz Neslihan Yiğit, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na badminton branşında olimpiyatlara ilk kez katılım göstererek bir ilke imza atmıştı. Yiğit, bu sefer daha iyi bir hazırlık sürecinin ardından bu branşta ilk kez derece almanın gururunu yaşamak için konsantre olduğunu açıkladı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’na destekleri için teşekkür eden Milli sporcu, şöyle devam etti:
“2 yıl gibi kısa bir zaman zarfı kaldı. Bu noktada geçen her günün aleyhimize işlediğini düşünüyorum. Güreş ve Halter’de hemen hemen her sene başarılı olduğumuz doğru ama şahsi görüşüm Badminton’dan gelecek bir başarının sürpriz olmayacağı yönünde.”

“Brezilya’nın Bana Uğur Getirdiğine İnanıyorum”
Milli atıcımız Yusuf Dikeç, kendi belirlediği program doğrultusunda tek başına çalışmalarını sürdürüyor. Daha önceleri Brezilya’da Askeri Olimpiyat ve Askeri Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalya elde ettiğini ifade eden Dikeç, “Brezilya’nın bana uğur getirdiğine inanıyorum. Çalışmalarım sonrasında bu uğurun Rio’da da yanımda olmasını ve kürsüye çıkmayı istiyorum” dedi. Daha önce Çin ve Londra’da Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden Dikeç, buralarda  edindiği tecrübeleri Rio’da yansıtacağının altını çiziyor.