Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle  kutlama mesajı yayınladı. 

"Ulusal ve yerel basın, toplumun aydınlatılmasında, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde çok önemli görevler ifa ederek, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında önemli bir yere sahiptir. Gazeteciler yaptıkları haber ve değerlendirmeler ile toplumu doğru bilinçlendirme sorumluluğu taşımaktadırlar.

İnsanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu yerine getirmek için her şartta, düzenli bir mesaisi olmadan, çok güç şartlarda, Halkı bilinçlendirmek için mücadele etmektedirler. Gazeteciler, habere ulaşmak ve topladığı haberleri en doğru, tarafsız ve en hızlı şekilde halka ulaştırmak için büyük gayret sarf etmektedirler.

Mesleğini zor şartlar altında icra eden, tarafsız, güvenilir, basın etiği çerçevesinde objektif olarak toplumsal görevlerini yerine getirmeye çalışan, ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda, ilkeli ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ile görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın çalışanlarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü” en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.