Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün 84. kuruluş yıldönümü nedeniyle 81 ilde düzenlenen “Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları” açılış töreni Akkum Gençlik Kampında yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 84. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Akkum Gençlik Kampın gerçekleştirilen, 5-18 yaş grubu çocuk ve gençlerimize yönelik Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde düzenlenecek olan Spor Okulları, 35 farklı branşta faaliyet gösterecek “Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları” açılışı 3X3 Basketbol, Plaj Voleybolu, Geleneksel Okçuluk Yelken ve Tüplü Dalış gibi braşlarda yapılan gösterilerle açıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları, 5-18 yaş aralığı çocuk ve gençlere spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, yazın boş zamanlarını sporla değerlendirmek, her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak, Ruh ve beden sağlığı yerinde fizyolojik ve psikolojik sağlamlığa sahip, yetenekli ve kabiliyetli gençleri Türk sporuna kazandırmak, Güçlü bir alt yapı oluşturulması amaçlanıyor.