Satrançta Kapalı Elo ve Cumhuriyet Bayramı satranç turnuvaları sona erdi.

24-25-26 Ekim tarihlerinde Servet Tazegül Spor Salonu düzenlenen  160 sporcunun katılımıyla gerçekleşen Kapalı Elo ve Cumhuriyet Bayramı satranç turnuvaları 7-8 yaş, 9-10 yaş, 11-12 yaş, açık ve elo olmak üzere 5 ayrı kategoride düzenlendi. Turnuvada Elo kategorisinde ilk üçe giren sporculara madalya ve Plaket, Cumhuriyet bayramı turnuvasında ise ilk üçe giren sporculara madalyaları verildi. 

Yapılan Müsabakaların ardından dereceye girenlere Plaket ve madalyaları Türkiye satranç Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan, Prof.Dr. Ayla Özer, Başhakem Ömer Kurtuluş Okat ve Uluslararası Satranç Büyük Ustası Meylis Anna Berdiv tarafından takdim edildi.

Turnuvanın ardından bir değerlendirme yapan Türkiye satranç Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan satrancın eğitime olan katkısına vurgu yaparak “Satranç çocukları hayata hazırlama noktasında mucizevi bir ilaç gibidir, satranç oynarken sürekli zihin sporu yapan gençler bu sayede gündelik hayattaki sorunlarını daha rahat çözebilmektedir. Oldukça yoğun bir katılımla düzenlediğimiz kapalı Elo ve cumhuriyet bayramı satranç turnuvalarını sorunsuz bir şekilde tamamladık, dereceye giren sporculara başarılar diliyorum” dedi.