Genç Değişim Projesi kapsamında Almanya’nın Bonn kentinden gelen öğrenciler Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı’yı makamında ziyaret ettiler.

Gençlik Merkezinden öğrenci değişimi programı ile ilimize gelen 13 öğrenci, kendilerine refakat eden pedagoglar Saliha Biçer ve Andreas Maliy ile birlikte Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı’yı makamında ziyaret ettiler. Mali İşler Şube Müdürü Mehmet Ali Avcı ve Mersin Gençlik Merkezi Müdürü Süleyman Aktepe’nin de bulunduğu ziyarette öğrencilere Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada bu gibi projeler ile öğrencilerin farklı kültürleri tanımasının önemine vurgu yaparak “Öğrenci değişim programı ile farklı ülkelere giden öğrenciler gittikleri ülkenin kültürünü yakından tanımanın yanı sıra yeni dostluklarda kuruyorlar bu da medeniyetler arası etkileşim noktasında oldukça önemli” dedi.  

Ziyaretin ardından misafir öğrencilere Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı tarafından hediye takdim edilirken, Mersin Gençlik Merkezi halk oyunları ekibi tarafından Edip Buran Spor Salonunda kısa bir halk oyunları gösterisi yapıldı. 10 gün boyunca Mersin de çeşitli aktivitelere katılacak olan öğrenciler gösteriyi büyük bir ilgiyle izlediler.