Avrupa Spor Haftası etkinlikleri, "Ulusal Herkes için Spor ve Sağlıklı Yaşam"  sloganı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak kutlanacak.

Her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında sporun tabana yayılması, hareket bilincinin her yaştan ve her statüden bireyin günlük rutini haline getirilmesi ve bu alanda bilincin arttırılması amacı ile Avrupa’da çok sayıda farklı etkinliklerle kutlanan Avrupa Spor Haftası ülkemizde de 81 il ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak yapılacak etkinlikler ve "Ulusal Herkes için Spor ve Sağlıklı Yaşam" sloganı ile kutlanacak.

Mersin Valiliği koordinesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 23 Eylül 2020 Çarşamba günü saat 10.30'da Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'nde Covid-19 kuralları çerçevesinde sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kuralları gözetilerek açılış programı ile başlayacak.

Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Bisiklet, Okçuluk, Hokey, Eskrim ve Atletizm istasyonlarının yanı sıra Zumba, Taekwondo (Poomse) ve Karate (Kata) gösterileri Covid-19 kuralları çerçevesinde yapılacak olup, hafta boyunca Hokey, Bocce ve Paravoley müsabakaları yapılacak.

23-30 EYLÜL 2020 AVRUPA SPOR HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMI

*SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI
*AÇILIŞ KONUŞMALARI
*KARATE  (KATA) GÖSTERİSİ
*TAEKWONDO (POOMSE) GÖSTERİSİ
*HOKEY BRANŞ TANITIM
*ESKRİM BRANŞ TANITIM
*OKÇULUK BRANŞ TANITIM
*BİSİKLET BRANŞ TANITIM
*ATLETİZM BRANŞ TANITIM
*BOCCE BRANŞ TANITIM
*ZUMBA GÖSTERİSİ

Tarih: 23 Eylül 2020 Çarşamba
Saat: 10.30
Yer: Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi