Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün 81. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle her yıl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yapılan İl Spor Merkezleri açılış töreni gerçekleştirildi.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde 2013 yılında hayata geçirilen İl Spor Merkezleri uygulamasında, 5-18 yaş grubu çocuk ve gençlerimize yönelik Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde düzenlenecek olan Yaz Spor Okulları, 35 farklı branşta faaliyet gösterecek.

5-18 yaş aralığı çocuk ve gençlere spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, yazın boş zamanlarını sporla değerlendirmek, her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak, Ruh ve beden sağlığı yerinde fizyolojik ve psikolojik sağlamlığa sahip, yetenekli ve kabiliyetli gençleri Türk sporuna kazandırmak, Güçlü bir alt yapı oluşturmak amacıyla Edip Buran Spor Salonunda düzenlenen İl Spor Merkezleri açılış törenine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, Personel Şube Müdürü Metin Koçak, İl Spor dalı Temsilcileri, Antrenörler, çok sayıda sporcu ve vatandaşlar katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törende Açılış konuşması yapan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar;  "Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün 81. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle her yıl Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerimiz bünyesinde açılan İl Spor Merkezleri açılış törenine hoş geldiniz. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz koordinesinde 2013 yılında hayata geçirilen İl Spor Merkezleri uygulamasında, 5-18 yaş grubu çocuk ve gençlerimize yönelik düzenlenecek olan Yaz Spor Okullarımız, 35 farklı branşta faaliyet gösterecek. Çocuk ve gençlerimize spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, yazın boş zamanlarını sporla değerlendirmek, her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak, Ruh ve beden sağlığı yerinde fizyolojik ve psikolojik sağlamlığa sahip, yetenekli ve kabiliyetli gençleri Türk sporuna kazandırmak, Güçlü bir alt yapı oluşturmak amacıyla her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle başlayan İl Spor Merkezlerimiz de tecrübeli antrenörlerimiz nezaretinde sportif çalışmalarımız yürütülmektedir. Bu amaç doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığımızın hazırladığı ve uygulamaya koyduğu İl Spor Merkezleri uygulaması, 2013 Akdeniz Oyunları'nda ilimize kazandırılan tesislerimizde alanlarında tecrübeli 86 Antrenörümüz eşliğinde 05-18 Yaş arası çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik 35 farklı branşta ücretsiz olarak açılan İl Spor Merkezleri 15 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecek olup;  şuana kadar 8 bin Sporcu kayıt yaptırmıştır. Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak geçen yıl 15 bin Sporcuya hizmet verdiğimiz İl Spor Merkezlerimizde bu yılki hedefimiz ise 20 bin gencimize ulaşmaktır. Bu vesileyle Mersin'de yaşayan 5-18 yaş aralığı tüm çocuklarımızı İl spor Merkezleri kapsamında faaliyet gösteren bir birinden eşsiz spor tesislerimize bekliyor, geleceğin sporcularına şimdiden başarılar diliyorum. Duyarlılık gösterip çocuklarını spora yönlendiren ve destekleyen tüm velilerimize de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Açılışımıza katılan herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmalarına ardından tören Halk Oyunları, Muay Thai ve Cimnastik gösteriyle sona erdi.