Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı 2019 faaliyet programında yer alan “Okul Sporları Gençler Hentbol Türkiye Grup Birinciliği” Mersin'de başladı.
 
28 Şubat 03 Mart 2019 tarihleri arasında Mersin'in ev sahipliğinde 10 Bayan, 11 Erkek takımdan 314 sporcunun katılımı ile Toroslar 500 Kişilik ve Yenişehir Belediyesi Spor Salonlarında gerçekleştirilen “Okul Sporları Gençler Hentbol Türkiye Grup Birinciliği” açılış seremonisinin ardından başladı.
Toroslar 500 Kişilik Spor Salonu'nda düzenlenen Açılış Seremonisine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Mersin İl Temsilcisi İrfan Çalışır, Antrenör ve sporcular katıldı.

Açılış Seremonisinde bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Vedat Akyar, Okul Sporları Gençler Hentbol Türkiye Grup Birinciliğine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hepiniz kendi illeriniz de müsabakalara katılarak bu grup birinciliği müsabakalarına katılma hakkı elde ettiniz. Burada yapılacak olan müsabakalar sonunda başarılarınızın devamı için dürüst oyun, dürüst davranış, rakibe ve hakemlere saygı çerçevesinde bu başarılarınızın tekrar etmesini diliyorum. Bu bağlamda müsabakaların yapılabilmesi için Toroslar İlçe Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan bu salonun sizler için hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Müsabakalarda hiç bir sakatlığın yaşanmamasını temenni ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

Bugün başlayan Okul Sporları Gençler Hentbol Türkiye Grup Birinciliği müsabakaları 03 Mart Pazar günü yapılacak maçlarla tamamlanacak.