Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Mersin Tren Garı’nda başlayan kutlama törenine Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Milletvekilleri, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, il protokolü, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin Tren Garında yapılan törende Mersin Valisi Ali İhsan Su ile beraberindeki heyet tarafından muharip gazilerden oluşan temsili heyeti taşıyan Temsili Kurtuluş Treni’nden inen Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız, elindeki Türk Bayrağını öperek Mersin Valisi Ali İhsan Su'ya teslim ettiği Şanlı Bayrağımızı öperek teslim aldı. 

Tren Garındaki törenin ardından Mersin Valisi Ali İhsan Su ile birlikte il protokolü, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı kortej yürüyüşüyle Cumhuriyet Meydanına kadar yüründü.

Cumhuriyet Alanında düzenlenen törende Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz meydanda bulunan vatandaşları selamlayarak Mersinlilerin 3 Ocak Kurtuluş Gününü kutladılar.

Törende, günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmalar yapılırken, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk oyunları ekibinin gösterilerinin ardından sona erdi.