Mersin’in tenisteki başarılı TOHM sporcumuz Duru Yağmur Durgun, uluslararası turnuvada çiftlerde şampiyon, teklerde ise ikinci olma başarısı gösterdi.

02-08 Temmuz 2018 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen "Uluslararası Tennis Europe Hitit Cup 14 Yaş Tenis Turnuvası'nda" büyük bir başarıya imza atan Mersinli başarılı tenis oyuncularından Duru Yağmur Durgun,  çiftlerde şampiyon olurken, teklerde ise 2'nci oldu.
4 ülkeden toplam 64 sporcunun katıldığı ve 50 oyuncunun 25 çift olarak katıldığı Tennis Europe Hitit Cup duble maçlarına, Duru Yağmur Durgun partneri Zeynep Naz Dara ile katıldı.

İlk turu bay geçtikten sonra ikinci turda, Rusya’dan Anna Karaseva-Natalia Lukashova ikilisini 6-2, 6-2 Eylül Akkoyun-Deniz Gülseven’i 6-2, 6-0 geçen ve yarı finalde Eda Arlı- Defne Cırpanlı’yı 6-4, 3-6, 10-5 skorlarla finale yükselen Mersinli tenisçiler finalde ise Senem Ocal-Selya Rakkı ikilisini iyi bir oyunla 7-5, 6-4 yenerek çiflerde şampiyon oldular.

Duru Yağmur Durgun’un mücadele ettiği Tennis Europe Hitit Cup Teklerde ise 64 oyuncu turnuvaya katıldı. Duru Yağmur Durgun'un, ilk turda Hayrunissa Çelik’i 6-0 6-0, Özge Yüksel’i 6-0, 6-0, Anne Karseva’yı 6-2, 6-2,  Defne Cırpanlı’yı 6-2, 6-2  yarı finalde ise Selya Rakkı’yı 6-2, 6-1 yenerek finale çıktı. Finalde karşılaştığı Rus oyuncu Valery Gynina’ya 6-1, 6-1 yenilen Duru Yağmur Durgun, uluslararası bir turnuvada teklerde 2'nci olma başarısını gösterdi.

Mersin Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi  (TOHM) tenis takımının da oyuncusu olan Duru Yağmur Durgun'u ve TOHM antrenörü Cengiz Tan’ı Tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.