20-23 Temmuz 2017 de İstanbul Okçular Vakfında yapılan, 15 Temmuz Şehitleri Gençler - Kadetler Türkiye Şampiyonasından, sıralama atışları sonucuna göre milli takım seçmesi de olan bu yarışmada Klasik Yay Yıldız Erkekler kategorisinde Mersin’li okçu Ali Aydın en yüksek puanı alarak sıralamayı birincilikle bitirdi. Başarılı okçu Ali Aydın Turnuvada yaptığı dereceyle Dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

 

02.08.2017 tarihinde Arjantin’in Risoria şehrinde yapılacak olan Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek olan sporcumuz Ali Aydın Milli Takim formasını giyeceği için mutlu olduğunu belirtti.

 

Ayrıca Avrupa ve Dünya şampiyonu Mersin’li Milli sporcu Aleyna Akçınar genç bayanlar makaralı yay katagorisinde Arjantin’de yapılacak olan Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

 

Turnuvadan şampiyonlukla dönen Mersin’li sporcu Ali Aydın’ı tebrik eden İl Müdürümüz Şaban Güneş,  Arjantin’in Risoria şehrinde yapılacak olan Dünya Şampiyonasında Milli okçuya başarılar diledi.

 

Okçuluk Antrenörü Alper Coşar; Arjantin deki Dünya Şampiyonasının, 2018 de yapılacak olan Gençlik Olimpiyatlarının kota yarışması olduğu için, Milli Takıma girmesinin önem arz ettiğini ve gece gündüz çalışarak bunu başardıklarını belirtti.

 

İyi bir çalışma ortamında antrenman yaptıklarına değinen Coşar, “Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Şaban Güneş’e sporcularımıza ve biz antrenörlere desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.