Allahu Ekber nidalarıyla 15 Temmuz gecesinin karanlığında bir ışık gibi parlayan AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ rahmetle ve  minnetle anıyorum.
    
Dünya tarihinde bir ilki yaşatarak darbecilere darbe yapan büyük Türk Milletinin önünde saygıyla eğiliyorum.
    
15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti  Devleti Türk Siyasi Tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte hain bir saldırıya maruz kalmıştır. Düşmanın harp sahasında bile yapmadığı,  yapamadığı alçaklığı  üç beş haramzade aziz milletimize reva görmüştür.
 
Türkiye Cumhuriyeti  Devleti , Milleti 7 bin yıllık geçmişi olan kadim bir devlet ve millettir. Devlet hafızası güçlüdür. Bu hafıza kendisini devlet refleksi olarak göstermiştir. Kurşuna yürüyen bu memleketin aziz evlatları genlerindeki binlerce yıllık ruhla hareket etmişlerdir.
    
Bizler daha büyük meselelerimizi hep birlik ve beraberlikle atlatmışızdır. Anadolu toprağı sıradan bir toprak parçası değildir. Şueda ile yoğrulmuş böyle bir vatan parçası dünyanın hiçbir yerinde yoktur.Peygamberler , evliyalar, velilerin dualarıyla perçinlenmiş harcı kuvvetlendirilmiştir. Analarımızın duaları bizim en büyük zırhımızdır.
    
Biz bundan sonra birlikteliğimizden asla  taviz  vermeyeceğiz. Şer odaklarının vesveselerine kulaklarımızı kapatacağız. Allah içimizdeki şer odaklarına bir daha fırsat vermesin. Zaman hesap sorma zamanıdır. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Hainler yaptıklarının karşılığını en ağır şekilde alacaklardır.
     
Korkudan korkmayacağız , korkudan korkan asla başaramaz. Bizler iyice kenetleneceğiz. Görevimizi daha büyük aşk ve şevkle yerine getireceğiz.
    
Devletimizin ve Milletimizin yanında dimdik duracağız.