‘15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ programı kapsamında Mersin Valiliğimiz tarafından ‘Demokrasi ve Milli Birlik Konferansı’ gerçekleştirildi.

 

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valimiz Ali İhsan Su’nun yanı sıra Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan ve Baki Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, il protokolü, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, konferans öncesinde Mersin Valimiz Ali İhsan Su ile birlikte Kültür Merkezi’nin fuayesinde açılan ‘15 Temmuz Destanı’ isimli fotoğraf sergisini gezerek, sergilenen fotoğrafları ilgiyle inceledi.

 

Serginin gezilmesinin ardından konferans, Vatan için canını feda etmiş Aziz Şehitlerimizin ve ebediyete intikal etmiş Kahraman Gazilerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması, akabinde Şanlı İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başladı ve Cumhurbaşkanlığımız tarafından ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ kapsamında hazırlanan kısa filmin izlenilmesiyle devam etti.

Program Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valimiz Ali İhsan Su ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın konuşmalarının ardından sona erdi.