Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu 2017 faaliyet programında yer alan "Ateşli Silahlar 15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Kupası" sona erdi.

06-09 Temmuz 2017 tarihleri arasında Erdemli Atış Poligonu'nda Türkiye geneli yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde 170 sporcu 25 metre tabanca ile 50 metre tüfek dallarında dereceye girebilmek için yarıştılar.

Dört gün birbirinden çekişmeli mücadelelere sahne olan "Ateşli Silahlar 15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Kupası"  yapılan müsabakaların tamamlanmasının ardından dereceye giren sporculara Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Genel Sekreteri Zeki Öztürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürümüz Ali Osman Bebek, Havalı Ateşli Silahlar As Başkanı Kadri Akgün, Erdemli Atış Poligonu Tesis Amiri Yusuf Dikeç ve İl Temsilcisi Ahmet Kılınç tarafından madalya ve kupaların verilmesiyle tamamlandı.

Müsabakaların tamamlanmasının ardından sıralamalar şöyle oluştu;

25 metre tabanca ferdi müsabakaları: 

Büyük bayanlarda Antalya Polis Gücü Spordan Nilay Ak, takım halinde İstanbul Yakacık Atıcılık Kulübü. Genç bayanlar da Ankara Atak İzcilik Spordan Elif Kırklar, genç bayanlar takımda İzmir Atıcılık spor, büyük erkekler rapid (Çubuk) ferdi atışta Bolu bölgesinden Özgür Varlık,  büyük  erkekler rapid  atışı takımda İstanbul Yakacık Atıcılık, Genç erkekler rapid  Kahramanmaraş bölgesinden. Melih Paksoy birincilik elde ederken genç erkekler rapid takım müsabakasında ise Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürlüğü ekibi elde etti.

50 metre tüfek yatarak atışları:

50 metre büyük erkekler ferdi Diyarbakır bölgesinden  Ömer Akgün, takım halinde Diyarbakır Tenis Atıcılık takımı. Büyük bayanlar  50 metre ferdi  müsabakasında Ankara bölgesinden Songül Arman,  takım halinde ise Ankara Gençlik Spor il müdürlüğü elde etti.

50 metre Genç  erkek ferdi tüfek  yatarak atışları:

50 metre Genç  erkek ferdi tüfek  yatarak atışta Trabzon bölgesinden  Mehmet Salih Yıldız, takım halinde  Trabzonspor Kulübü elde etti. Genç bayanlar da ise  takım halinde Trabzonspor  birincilik elde etti.

Yıldız erkekler: 

Ferdi Birinciliği Mardin bölgesinden Recep kara, takım halinde ise Mardin bölgesi birincilik elde etti. 

Yıldız bayanlar: 

Ferdi Birinciliği Trabzon bölgesinden Melisa Şimşek elde ederken takım halinde ise Diyarbakır bölge birincilik elde etti.

50 metre büyük erkekler 3x40 Atışları:

50 metre büyük erkekler 3x40 atışlarında  Isparta bölgesinden Halil İbrahim Öztürk, takım halinde ise Diyarbakır Tenis Atıcılık elde etti. Büyük bayanlarda İstanbul bölgesinden Armağan Daşcürcü birincilik elde etti.

Genç erkekler ferdi  50 metre 3x40 Atışları:

Genç erkekler ferdi  50 metre 3x40 yarışlarında birinciliği  Mardin bölgesinden B.Berat Beşenk,  genç erkeklerde  takım halinde Mardin atıcılık ihtisas kulübü birinci oldu. 

Genç bayanlar ferdi  50 metre 3x40 Atışları:

Genç bayanlar ferdi müsabakada Diyarbakır bölgesinden Edanur Tarhan, takım halinde ise Diyarbakır bölgesi teniz atıcılık birincilik elde etti.

Alınan Tüm Sonuçlar; 25-50 M SONUC.xls