Mersin Valiliğimiz Himayelerinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve Türkiye Yelken Federasyonu işbirliği ile organize edilen, ‘Bedensel Engelliler Yelken Türkiye Şampiyonası’ bugün yapılan final yarışlarının ardından yapılan ödül töreni ile sona erdi.

 

10-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında Mersin Marina Yelken ve Yat Kulübünde gerçekleştirilen Şampiyonada, 4 bölgeden 9 sporcu milli takımlara seçilebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Şampiyona sonunda Bayanlarda birinci Miray Ulaş (İstanbul), İkinci Aysun Sarı Bayındır (Alanya), üçüncü Özlem Panayır (Mersin) olurken, Erkeklerde ise birinci Hüseyin Akbulut (Muğla), Ali Doğan (Mersin) ve üçüncü Tayfun Günaydın (Mersin)oldu. 

 

Şampiyonada en iyi iki erkek ve en iyi bir bayan sporcu 19-26 Haziran Almanya’nın Kiel-Schilksee kentinde düzenlenecek olan 2.4 mR Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil etmeye hak kazanmıştır.

 

Şampiyonanın son günü yapılan Final yarışlarının ardından Marina da yapılan ödül törenine Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Umut Uzuntürk, Sahil Güvenlik Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan, Adalet ve Kalkınma Partisi Akdeniz İlçe Başkanı Zafer Şahin Özturan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ali Osman Bebek, Mersin Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Tolga Arslan, Engelliler Spor Federasyonu As Başkan Gülden Nacar, Yönetim Kurulu üyesi Merve Aslaner, Mersin Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Başkanı Aynur Olgaç sporcular ve aileleri katıldı.

 

Ödül töreninde yapılan konuşmaların ardından dereceye giren sporculara madalya ve kupalarının verilirken, Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Umut Uzuntürk tarafından şampiyonaya katkı sağlayan kurum ve kuruluş temsilcilerine birer teşekkür Plaket takdim edildi.