Antrenörler bir araya gelen Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, “Mersin iklim açısından spor yapmaya çok elverişli bir kenttir. Mersin Türkiye’nin en iyi spor tesislerine sahip bir ilimizdir. Sporcuların ve gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerini sürdüreceği yeteri kadar kamp alanımız mevcut. Tesis zengini mersin’i spor kenti yapmayı hedefliyoruz” dedi. 

Mersin’e yeni atanan Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş antrenörlerle bir araya geldi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası toplantı salonunda yapılan antrenör ve sporcu değerlendirme toplantısına İl Müdürü Şaban Güneş, Spor Şube Müdürü Ali Osman Bebek ve antrenörler katıldı. Antrenörlerin soru, talep ve önerilerini tek tek dinleyen Güneş, çözümsüz hiçbir sorunun kalmayacağını ifade etti.

“TESİS ZENGİNİ MERSİN’İ SPOR KENTİ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”

Vatanına ve milletine bağlı sporcular yetiştirmenin özveri gerektirdiğine dikkat çeken Güneş “Maalesef birçok spor branşında Mersin, Türkiye ortalamasının altında performans sergilemektedir. Tesis zengini mersin’i spor kenti yapmayı hedefliyoruz. Mersin iklim açısından spor yapmaya çok elverişli bir kenttir. Mersin, Türkiye’nin en iyi spor tesislerine sahip bir ilimizdir. Mersin merkezinde, ilçelerinde ve mahallerindeki gençlerimize ulaşıp onlara spor bilinci aşılamak ve geleceğin başarılı sporcularını spor tesislerimize yönlendirmemiz gerekiyor. Bunun için de siz antrenörlerimize büyük görev düşüyor. Sporcularımızın ve gençlerimizin sosyal ve sportif faaliyetlerini sürdüreceği yeteri kadar kamp alanımız mevcut, Antrenörlerimizle sürekli istişare içerisinde olup spor adına sporcularımızla, Antrenörlerimizle, vatandaşlarımızla, sportif faaliyetlerde bulunmak isteyen kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde yeni projeler üreterek, Mersin’i spor kenti yapmayı hedefliyoruz” dedi. 

Daha fazla sporcuya ulaşmak üzere gerekli çalışmaların yapılacağını vurgulayan Güneş, Mersinli gençlerimizi spor tesislerimize yönlendirip ülkemize vatanını ve milletini seven milli sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.