Mersin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Hentbol Çeyrek Final Grup Müsabakaları sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğümüzün 2017 yılı faaliyet programında yer alan, Seyfi Alanya ve Yenişehir Belediyesi Spor Salonlarında yapılan ANALİG Hentbol Çeyrek Final Grup Müsabakaları tamamlandı.

17-19 Şubat 2017 tarihlerinde Mersin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda oluşturulan ANALİG Hentbol Çeyrek Final Grup Müsabakaları bir birinden çekişmeli geçen müsabakaların ardından sona erdi.

ANALİG Hentbol Çeyrek Final Grup Müsabakalarına Mersin, Ankara, Kayseri Yozgat Kırşehir, Adana, Osmaniye, Burdur, Aksaray, Kırıkkale, Nevşehir, Hatay, Kahramanmaraş, Konya, Antalya ve Isparta il karma takımlarından kız-erkek toplamda 256 sporcu mücadele etti. 

Müsabakaların tamamlanmasının ardından dereceye giren ve katılım sağlayan sporculara başarı belgeleri, katılım belgeleri ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Mustafa Lavkor, Antrenör ve Tesis Amirleri tarafından verildi.

ANALİG Hentbol Çeyrek Final Grup Müsabakalarının tamamlanmasının ardından Gruplarda ilk ikiye giren il karma takımları 7-9 Nisan 2017 tarihleri arasında Denizli ve Sivas’ta gerçekleştirilecek olan Yarı Final Müsabakalarına katılmaya hak kazanan İl karma takımları şöyle oluştu:

Kızlar

A Grubu

1.Kırşehir

2.Isparta

B Grubu

1.Ankara

2.Antalya

C Grubu

1.Mersin

2.Hatay

Erkekler

A Grubu

1.Ankara

2.Kayseri

B Grubu

1.Kırşehir

2.Osmaniye

C Grubu

1.Kahramanmaraş

2.Hatay