Seyfi Alanya Atmalar Şampiyonası ve Kulüplerarası Atmalar Ligi 1.Kademe Yarışmalarında TOHM Mersin sporcumuz Eda Tuğsuz’dan Türkiye rekoru.

18-19 Şubat 2017 tarihleri arasında Mersin Nevin Yanıt Atletizm Kompleksinde gerçekleştirilen ve 34 İl, 15 Kulüpten toplam 367 sporcunun mücadele ettiği Seyfi Alanya Atmalar Şampiyonası ve Kulüplerarası Atmalar Ligi 1.Kademe Yarışmalarının ikinci gününde Mersin Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezimizin (TOHM) başarılı sporcularından Eda Tuğsuz bayanlar cirit atmada (600 gr) 59.68 metrelik derece ile Türkiye Rekorunu kırarak Mersinli unutulmaz atlet ve yönetici Merhum Seyfi Alanya’ya armağan etti.

Gençlerde dünya üçüncülüğü unvanına sahip Mersin TOHM sporcumuz Eda Tuğsuz, 58.95’lik Türkiye rekorunu aynı yarışmada iki kez geliştirdi. Başarılı sporcu Eda Tuğsuz, ilk hakkında 59.21, ikinci hakkında da 59.68 atarken hem U23’te, hem de büyüklerde Türkiye rekoruna ulaştı.

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun 2017 yılı faaliyet Programında yer alan, Türkiye açık hava atletizm sezonunun ilk yarışmalarından olan ayrıca atma branşlarında sezon açılışı niteliği taşıyan ve Mersinli unutulmaz atlet, yönetici adına Mersin'de gerçekleştirilen Seyfi Alanya Atmalar Şampiyonası ve Kulüplerarası Atmalar Ligi 1. Kademe Yarışlarına Mersin TOHM sporcumuz Eda Tuğsuz Cirit atma branşında 59.68 metre ile Türkiye Rekoru kırarak Şampiyonaya damga vurdu.