Mersin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Seyfi Alanya Atmalar Şampiyonası ve Kulüplerarası Atmalar Ligi 1.Kademe Yarışmaları tamamlandı.

18-19 Şubat 2017 tarihleri arasında Mersin’in ev sahipliğinde Nevin Yanıt Atletizm Kompleksinde gerçekleştirilen, Türkiye Atletizm Federasyonunun 2017 Faaliyet programında yer alan, Türkiye açık hava atletizm sezonunun ilk yarışmalarından olan ayrıca atma branşlarında sezon açılışı niteliği taşıyan, Mersinli unutulmaz atlet ve yönetici Seyfi Alanya adına düzenlenen 34 İl, 15 Kulüpten toplam 367 sporcunun mücadele ettiği Seyfi Alanya Atmalar Şampiyonası ve Kulüplerarası Atmalar Ligi 1.Kademe Yarışmaları bugün yapılan cirit atma ve gülle atma müsabakalarıyla sona erdi.  

Yarışların ikinci günü cirit atmada TOHM Mersin sporcularımızdan Eda Tuğsuz bayanlar cirit atmada (600 gr) 59.68’lik derece ile Türkiye Rekorunu kırarak Mersinli unutulmaz atlet ve yönetici Merhum Seyfi Alanya’ya armağan etti.

Gençlerde dünya üçüncülüğü unvanına sahip Mersin TOHM sporcumuz Eda Tuğsuz, 58.95’lik Türkiye rekorunu aynı yarışmada iki kez geliştirdi. Başarılı sporcu Eda Tuğsuz, ilk hakkında 59.21, ikinci hakkında da 59.68 atarken hem U23’te, hem de büyüklerde Türkiye rekoruna ulaştı.

Erkekler gülle atmada ise Türkiye şampiyonu unvanına sahip iki başarılı gülleci Osman Can Özdeveci ve Hüseyin Atıcı yarıştı. Osman Can Özdeveci, 18.96 ile kendisine ait olan U-23 Türkiye rekorunu üç kez geliştirirken, sırasıyla 19.70, 19.72 ve 19.83 attı. Osman Can Özdeveci, 19.83’lük atışının karşılığındaki 1111 puanla aynı zamanda Seyfi Alanya Kupası’nda erkeklerde en değerli performansın sahibi olarak 2000 liralık ödülü kazandı.

Seyfi Alanya Kupası kapsamındaki Yıldızlar Atmalar Ligi’nde ise Fenerbahçe, hem erkeklerde hem de kızlarda liderliğe yerleşti. Sarı-lacivertliler, U18 kızlarda 3022 puanla İzmir BŞB ve Pendik Belediye, U18 erkeklerde ise 3828 puanla Galatasaray ve MESKİ’nin önünde ilk sırayı aldı.

İki gün süren birbirinden çekişmeli müsabakaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Mustafa Lavkor, Federasyon temsilcileri, Antrenörler ve Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi Tesis amiri tarafından takdim edildi.

SEYFİ ALANYA ATMALAR KIŞ ŞAMPİYONASI VE SPOR TOTO KULÜPLERARASI ATMALAR LİGİ 1. KADEME YARIŞMALARI SONUNDA ALINAN TÜM SONUÇLAR;