2016-2017 Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Akdeniz Grup müsabakalarında Mersin Kız ve Erkek Karma takımlarımız Yarı finale yükseldi.

 14-15 Ocak 2017 tarihleri arasında Antakya çok amaçlı 500 Kişilik Spor Salonunda 8 ilin katılımı ile gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG)Karate Akdeniz Grup müsabakalarında Mersin kız ve erkek Karma takımlarımız yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda oluşturulan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Türkiye genelinde 8 ayrı bölgede yapılıyor.

Müsabakalarda ilk 6'ya giren takımlar 04-05 Mart 2017 tarihleri arasında Nevşehir’in ev sahipliğinde düzenlenecek olan Yarı Final müsabakalarına katılmaya hak kazanmıştır. Kızlar ve erkekler  kategorilerinde yarı finale yükselme başarısı gösteren il karma takımlarımıza başarılar diliyoruz.