Gençlik Merkezleri Hasbihal Gençlik Sohbetleri kapsamında Hasan Kaçan “Heredot Cevdet İle Tarihin Satır Araları” programı Mersin’de düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce düzenlenen Gençlik Sohbetleri Hasbihal etkinliği kapsamında, ünlü karikatürist ve oyuncu Hasan Kaçan'ın katılımıyla "Tarihin Satır Araları" söyleşi programı Mersin’de gerçekleştirildi.

Mersin Kültür Merkezinde düzenlenen söyleşiye Mersin Vali yardımcısı Haluk Nuri Ballı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Ahmet Tarakçı, Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Nacar, gençler, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersinli Gençlerle buluşan Ünlü karikatürist ve oyuncu Hasan Kaçan'a solist Eda Karaytuğ, müzisyen Göksel Baktagir ve grubu eşlik etti. Hasan Kaçan, kendisini izlemeye gelen gençlere tarihte ve günümüzde yaşanmış kahramanlık Hikayelerini müzik eşliğinde anlattı. Program boyunca solist Eda Karaytuğ, güzel sesi ile salonda kendisini dinleyenleri mest etti. 

Hasan Kaçan'ın, Çanakkale Savaşı sırasında Fransız askerleriyle girilen çatışma sonrasında, Fransız askerlerin yenilgiye uğratan Yarbay Hasan'ın, yaralı Fransız askerine su vermek isterken, o yaralı Fransız askeri tarafından hançerlenerek öldürülmesini anlatmasının ardından, “Dünde yaşayan kahramanlar, bugünde yaşayan kahramanlar, gelecekte yaşayacak kahramanlar, Bu topraklarda kahramanlar bitmeyecek. İstiklal harbinde cepheye mermi taşıyan da onlardır, 15 Temmuz'da kamyonun direksiyonuna geçip, hainin üzerine üzerine gözünü kırpmadan yürüyen de onlardır" diye konuştu.

Programda Gençlik Liderlerimizden Çiğdem Alişan’ın doğum gününü kutlayan Hasan Kaçan, Gençlik Liderini sahneye davet ederek çiçek takdim etti. Yaklaşık iki saat süren söyleşi izleyenler tarafından oldukça beğenildi.