Gençlerin doğaya olan duyarlılığını artırmak amacıyla 5 Aralık Dünya Gönüllülük Günü kapsamında Fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Orman Bölge Müdürlüğü protokolünde Gençlerin doğaya olan duyarlılığını artırmak amacıyla 5 Aralık Dünya Gönüllülük Günü kapsamında Fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Toroslar İlçesinde Orman Bölge Müdürlüğüne ait bir alanda gerçekleştirdiğimiz Fidan dikme etkinliğimize Mersin Vali yardımcımız Mahmut Halal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Ahmet Tarakçı, Mersin Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Nacar, Spor Şube Müdürü Mutafa Lavkor, Akdeniz İmam Hatip ve Cengiz Topel Ortaokullarından yaklaşık 150 öğrenci, Mersin Gençlik Merkezi Liderleri ve gençlik merkezi gönüllü gençlerinin katılımı ile yapıldı.

'Benim de dikili bir ağacım olsun!'  sloganı ile yapılan etkinlikte Akdeniz İmam Hatip ve Cengiz Topel Ortaokullarından yaklaşık 150 öğrenci tarafından 250 fidan dikilerek can suları verildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Gençlik Merkezi ve Orman Bölge Müdürlüğü Personellerinin de katıldığı etkinlikte Mersin Vali yardımcımız Mahmut Halal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Ahmet Tarakçı, Mersin Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Nacar ve Spor Şube Müdürü Mutafa Lavkor’da birer fidan diktiler.   

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Ahmet Tarakçı, “5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde, Gençlerin doğaya olan duyarlılığını artırmak amacıyla Orman Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte düzenlediğimiz etkinliğimizde toplam 250 tane fidan dikildi. Bu anlamlı günde etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen, gönül veren tüm sorumlu ve katılımcılara teşekkür ederim” dedi.