Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Ahmet Tarakçı, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü sebebi ile kutlama mesajı yayınladı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1985 yılında, gönüllü çalışmaları ve faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı arttırmak amacıyla ‘5 Aralık’ tarihinin her yıl Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanmasına karar vermiştir. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 123 ülkede 5 Aralık, Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanmaktadır.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Ahmet Tarakçı, Mesajında şunları belirtti, “Gönüllü olmak, bilgi ve becerilerini toplum ve insanlık yararına kullanmak, bunun için hiçbir maddi karşılık beklememek anlamına gelir. ‘Gönüllülük’ kavramının toplumumuzda daha geniş kitlelere yayılması, günlük hayatımızın doğal bir parçası haline gelmesi ve gönüllü çalışmaların, yerel ve ulusal platformlarda tanıtılması için elimizden geleni yapmamız gerekir. Bencilce sadece kendimizi düşündüğümüz bir dünyada yaşamayalım. 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü, bir değişiklik yapalım; elimizden geldiğince önce çevremizdekilere, sonra sınırları kaldırarak tüm dünya genelinde yardımlaşarak birbirimizin hayatını güzelleştirelim. Gönüllü olmak, "gönlüm olursa" demek değildir. Hayatı hepimiz için daha yaşanılır kılmanın, en güzel yollarından biridir. İnsanlara gönlünüzü açmak için gecikmeyin! Bu duygu ve düşünceler ile 5 Aralık Dünya Gönüllüler Gününü yürekten kutluyorum.” dedi.