Mersin Valiliğimiz himayelerinde düzenlenecek olan 2. Uluslararası Mersin Maratonu bilgilendirme ve yürütme kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

11 Aralık 2016 Pazar günü ilimizde yapılacak olan 2. Uluslararası Mersin Maratonu bilgilendirme ve yürütme kurulu  toplantısı Mersin Valimiz Özdemir Çakacak’ın katılımıyla Divan Otel’de gerçekleştirildi.
 
Toplantı Mersin Valimiz Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Ali Aksu, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, il protokolü, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yerel ve ulusal basın mensuplarının katımlı ile gerçekleştirildi.
 
Maraton ile ilgili tanıtım videosunun izlenmesi ile başlayan kahvaltılı toplantıda konuşan Vali Özdemir Çakacak, ikincisi “Mersin’e koş, Mersin’de koş” sloganıyla, 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenecek olan ve geçtiğimiz yıl Avrupa Atletizm Birliği tarafından 5 yıldız ile derecelendirilen bu büyük organizasyonun bu yıl, geçen yıla göre daha çok katılımla gerçekleştirilecek olmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.
 
Vali Özdemir Çakacak, “Bu vesile ile 15 Temmuz’da Milletimizin birliği ve Devletimizin bekası uğruna canlarını feda eden Milletimizin kahraman evlatlarını bir kez daha şükran, rahmet ve minnetle anıyor, böylesine önemli ve anlamlı bir organizasyonu aziz şehitlerimizin anısına düzenleyen Büyükşehir Belediyemiz ile Maratona katkı sağlayan ve destek veren tüm kişi ve kurumlara şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
Konuşmasının devamında Mersin’in, sahip olduğu diğer özelliklerinin yanı sıra 2013 yılında ev sahipliği yaptığı Akdeniz Oyunları sayesinde çok önemli spor tesisleri kazandığını, bu tesislerde düzenlenen organizasyonlarda ortaya koyduğu başarılı ev sahiplikleri sayesinde elde ettiği ‘Spor Kenti’ unvanı ile de uluslararası arenada adından sıkça söz ettirir hale geldiğini vurgulayan Vali Çakacak; “Başarıyla ev sahipliği yaptığımız ulusal ve uluslararası organizasyonlar, özellikle de geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz Mersin Uluslararası Maratonu spor ve basın camiasında büyük yer bulmuş, ilimizden övgü ile söz edilmesini sağlamıştır. Bizler de Mersin’in tüm dinamikleri ile birlikte yakaladığımız bu başarıyı daha da ileri noktalara taşımak amacıyla, Mersin ortak paydasında el birliği ve işbirliği içerisinde Mersinimize değer katacak her türlü etkinlik ve yatırımda birlikte arada hareket ederek sürdürmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” şeklinde konuştu.
 
Konuşmasının sonunda bu tür uluslararası organizasyonların ilimizin tanıtımına büyük katkı sağladığına ve marka kent olma yolunda değerini arttırdığına dikkat çeken Vali Özdemir Çakacak, Mersin halkının ilimize gelecek sporcuları tüm misafirperverliğiyle ağırlayacağına ve maraton kapsamında düzenlenecek olan halk koşusuna da yoğun katılım sağlayacağına olan inancını dile getirdi. Vali Çakacak konuşmasını organizasyonda emeği geçen ve katkı sunan kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek tamamladı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise; Maratonun Avrupa’nın önde gelen spor organizasyonlarından biri olacağı konusundaki inancını dile getirdi ve bu yıl “Mersin’e Koş, Mersin’de Koş” sloganıyla 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anısına düzenlenen maratonun Mersin’in tanıtımı açısından önemli bir etkinlik olduğunu vurguladı.
 
Türkiye Atletizm Federasyonu ( TAF) Başkan Vekili Ali Aksu da yaptığı konuşmada Maratonun bu yıl 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına koşulacak olmasının çok anlamlı olduğunu kaydederek “Valimiz Sayın Özdemir Çakacak’a organizasyona verdiği desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Vedat Yüksel de maraton ile ilgili genel bilgiler verdiği toplantı, soru cevap bölümüyle devam etti.