81 il’de aynı anda gerçekleştirilen 15 Temmuz ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ Mersinlilerin yoğun katılım ile yapıldı.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı bütün personellerimiz, antrenör ve sporcularımızın katılımı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitlerimizi anma mitingine destek vermek amacı ile katıldık.

Mersin Valiliğimizce miting alanında İl müdürlüğümüz tarafından hazırlanan bayrak, şapka ve su dağıtımı alana gelen Mersinlilere görevli personellerimiz tarafında dağıtıldı.

Milli irademize vurulmak istenen hain darbe girişimine karşı 23 gündür meydanlarda olan Mersin Gençlik Hizmetleri ve  Spor İl Müdürlüğü, dünde vatanın bölünmez bütünlüğü ve milli iradeye karşı yapılan her türlü hainliğin karşısında olacaklarını gösterdi. 

Cumhuriyet Alanı’nda ellerinde Türk Bayrağı’yla toplanan on binlerin katıldığı ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan ve Mersin Valimiz Sayın Özdemir Çakacak’ın yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan ve Baki Şimşek, il protokolü ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Mersinli vatandaş de katılım sağladı.

15 Temmuz Cuma günü yaşanan askeri darbe girişimin ardından vatandaşların’ demokrasi nöbeti’ İlk günden buyana devam ettiğini ve vatandaşların meydanları boş bırakmadığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ahmet Tarakçı, “Mersin Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürlüğü olarak milli iradeye sahip çıkma adına meydanları boş bırakmamak için İl müdürlüğümüze bağlı tüm personel, antrenör ve sporcularımızla birlikte buradayız. İlk günden buyana medyaları boş bırakmadık. Burada hep beraber bu milli iradeye sahip çıkıyoruz ve çıkmaya da devam edeceğiz” dedi.