Türkiye Badminton Federasyonu 2016 yılı faaliyet programında yer alan 15 yaş altı Ferdi Badminton İl birinciliği müsabakaları sona erdi.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tenis Kompleksi kapalı kortta gerçekleştirilen 15 yaş altı Ferdi Badminton İl Birinciliği müsabakalarına katılan İl geneli 32 sporcu yapılan müsabakalarda birincilik kürsüsünde yer alabilmek için kıyasıya mücadele etti.

19 Haziran’da yapılan 15 yaş altı Ferdi Badminton İl birinciliği müsabakalarında bayanlar kategorisinde Selma Dormaz birinci, Hicran Dormaz İkici, Elif Turan ve Sıla Gündüz Üçüncü olurken erkeklerde ise Ferhat Can Çetin birinci, Emir Görkem Zor ikinci, Caner Ay ve Muhammet Şehmuz üçüncü olan sporcular oldu.

Müsabakalar sonunda dereye giren sporculara kupa ve madalyaları ise Türkiye Badminton Federasyonu Mersin İl temsilcisi Cengiz Gültekin ve Tenis kompleksi Tesis Amiri Nihan Adıyaman tarafından verildi.

15 yaş altı Ferdi Badminton İl birinciliği müsabakalarında dereceye giren sporcular 06-09 Ağustos 2016 tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil edeceklerdir.