Gençlik ve Spor Bakanlığı, Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği, Şehirler ve Kültürler Projesi bu yıl da devam ediyor. Projenin 12-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ilk döneminde 14 il ev sahipliği yapacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Şehirler ve Kültürler’ projesi kapsamında gençler, daha önce hiç gitmedikleri şehirlerde farklı kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanıma fırsatı buluyor. Projenin ilk döneminde 14 ev sahibi ilde uygulanacak olan “Şehirler ve Kültürler” projesinde Afyonkarahisar, Bilecik, Amasya, Ankara, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Konya, Nevşehir, Samsun illerini ziyaret için Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Siirt, Sinop, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Bartın, Karabük, Osmaniye illerindeki kafileler hareket etti.  “Şehirler ve Kültürler” projesi, 4 gece 5 gün olacak şekilde 14-29 yaş grubu gençlerin katılımıyla gerçekleşecek.

Ev sahibi illerde misafir edilecek olan gençler, ilin tarihi ve kültürel mekânlarını, profesyonel rehberler eşliğinde ziyaret etme fırsatı bulurken, madde bağımlılığı eğitimi, gönüllülük eğitimi ve gönüllülük uygulamalarına da katılacaklar. 

Başvurular internet üzerinden http://sehirlervekulturler.gsb.gov.tr/ adresinden 10 Eylül tarihine kadar devam edecek.