Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen yaz spor okulları, kayıtlarımız başladı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde 2013 yılında hayata geçirilen İl Spor Merkezleri uygulamasında, 05-18 yaş grubu çocuk ve gençlerimize yönelik düzenlenecek olan Yaz Spor Okullarımız, 35 branşta faaliyet gösterecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gerek dev tesisleşme hamlesiyle, gerek uluslararası spor organizasyonlarında elde edilen başarılarla, gerekse Türk sporunun marka değerinin artış göstermesiyle beraber sporcu yetiştirme alanında da önemli adımlar atıyor.

Bu amaç doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığımızın hazırladığı ve uygulamaya koyduğu İl Spor Merkezleri uygulaması, 2013 yılı itibari ile hizmet vermeye başladı. 81 ilde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri’nde başlatılan eğitimlerden, 5-18 yaş gruplarındaki çocuk ve gençler faydalanabiliyor.

Sporu sevdirmenin, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmanın, toplumda spor kültürünü güçlendirmenin ve sporun daha geniş kitlelere yayılmasının amaçlandığı proje, değerlendirmeler sonucunda başarılı olan ve gelecek vaat edenler ise spor kulüplerine yönlendirilerek, profesyonel spor yaşamlarına ilk adımlarını atıyorlar.

Gerek çocuklardan ve gençlerden gerekse ebeveynlerden büyük ilgi gören projeye her geçen gün ilgi artıyor. Bu bağlamda Mersin’de yaşayan 05-18 yaş grubu tüm çocuk ve gençlerimizi Tesislerimizde Spor yapmaya bekliyoruz.

Müracaatlar:

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü: 0 324 325 28 29 Dahili: 142

Cimnastik Salonu: 0 324 341 07 63

Olimpik Yüzme Havuzu: 0 324 332 50 87

Tenis Kortu: 0 324 341 71 69

Kurs İçin İstenilen Belgeler: 1 Adet Vesikalık Fotoğraf, Nüfus Cüzdan Fotokopisi, Sağlık Raporu, Sporcu Tanıtım Formu