Mersin’in ev sahipliğinde yapılacak olan “Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası” basın toplantısı düzenlendi.

28-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde düzenlenecek olan ‘Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’ öncesinde basın toplantısı düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksinde düzenlenen toplantıya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Vali Yardımcımız Ogün Bahadır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, ENKA Spor Koordinatörü Ayşegül Baklacı, Fenerbahçe Atletizm Takım Antrenörü Hakan Beceren ile çok sayıda sporcu katıldı.

Toplantıda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yaptığı konuşmada, “Akdeniz Oyunları’nın Mersin’e getirilmesi ile ilgili mücadelelerin içerisinde hasbelkader ben de bulundum. O dönemlerde ısrarla bu işi Mersin’e vermemek için direndiler. Yunanistan’a verilmişti, ancak Yunanistan’ın ekonomik krize girmesi nedeniyle bu işi kotaramayacağı anlaşıldı ve Mersin’e teklif edildi. Gerçekten çok kısa bir sürede Mersinimizde çok büyük spor tesisleri hayata geçirildi ve Akdeniz Oyunları burada gerçekleştirildi. Ben bu konuda gerek Akdeniz Oyunları’nın Mersin’e gelmesinde gerekse bu tesislerin bu konuma gelmesinde emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Son olarak Mersin’in değerine değer katma yolunda emeği geçenlere teşekkür ederek, Ülkemizi temsil edecek olan ENKA ve Fenerbahçe kulüplerimiz ile müsabakaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.

Mersin Vali Yardımcımız Ogün Bahadır ise konuşmasında şunları söyledi, “Mersin’in artık bir spor şehri kimliğini yapılan ulusal ve uluslar arası organizasyonlarla kazanmıştır. Akdeniz Oyunlarında İlimize kazandırılan Tesislerimizle, spor kültürüyle, Valiliğimizin ve Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle ve bunların bir araya gelmesiyle Mersin çok güzel organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Gerçekleşecek organizasyon Mersin ve Mersin’in tanıtımı için çok büyük bir şanstır. Emeği geçenlere ve sporculara teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı ise konuşmasında, “Spor kenti Mersin’de yapılan 5 Türkiye Şampiyonası’nın içerisine bir de uluslararası bir müsabaka eklemenin keyfini yaşıyoruz. İkinci kez ev sahipliği yapacağımız Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasında mücadele edecek takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nın bu yıl 2.’si seneye de 3.’sünü Mersin’de düzenleniyor olmanın büyük mutluluk olduğunu dile getirerek, “Burada atletimize özel ve şampiyon sporcumuz Nevin Yanıt’ın adıyla var olan bir sahada organizasyonumuzu yapıyoruz. Bu organizasyonda bir Olimpiyat şampiyonu, Olimpiyatta kürsüye çıkmış iki sporcu ve 14 Avrupa şampiyonluk, birincilik ve ikincilik madalyası olan sporcu yarışacak. Bu yarışmada ülkemizi erkeklerde ENKA Spor Kulübümüz, bayanlarda Fenerbahçe Spor Kulübümüz temsil ediyor. Bu sene inşallah her iki kulübümüzü de kürsünün en üstünde görmeyi arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Enka Spor Koordinatörü Ayşegül Baklacı özellikle Akdeniz Oyunları ile başlayan süreçten sonra Mersin’i spor kenti yapmakta emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Baklacı, geçen yıl kupayı yaşanan şanssızlıklar sebebiyle son anda kaybettiklerini ifade ederek, bu yıl kupayı elde etmenin birinci amaçları olduğunu belirtti. Baklacı, atletizme emek veren herkesin çok büyük değeri olduğunu ve teşekkür ettiğini ifade ederek sözlerine son verdi.

Konuşmasına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ederek başlayan Fenerbahçe Atletizm Takım Antrenörü Hakan Beceren, “2 yıldır bizi burada çok güzel ağırlayan ve bize ev sahipliği yapan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a ve yetkililere çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu yıl daha güzel bir organizasyon bizleri bekliyor. Desteklerinizi bekliyoruz ve şu an verdiğiniz desteğe teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yıl 2’si düzenlenecek olan Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası A Grubu Yarışmaları, 28-29 Mayıs tarihleri arasında Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde gerçekleşecek. Bu yılki yarışmalarda 7 erkek, 8 kadın takımı olmak üzere toplam 15 takım ve yaklaşık 350 atlet mücadele edecek. Müsabakalar saat 16.00’da başlayacak.

20 disiplinde yapılan müsabakalar sonunda oluşan puan durumuyla Avrupa Şampiyonu kulüp belirlenecek, son iki sıradaki takımlar B Grubu’na düşecek.