Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde yapılması planlanan “İlkokul Fiziksel Etkinlik Turnuvası” sona erdi.

İlkokul çocuklarını ortaokulda ki fiziksel etkinliklere hazırlamak ve gelecekte seçecekleri spor branşları için şimdiden ortama alışmalarını sağlamak amacı ile 25-26 Nisan 2016 tarihlerinde İlkokul 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinin yarıştığı Servet Tazegül Spor Salonu’nda düzenlenen İlkokul Fiziksel Etkinlik Turnuvası tamamlandı. 

İki gün süren yarışmalarda, İlkokul 3. Sınıflarda birinciliği Silifke Gazi Paşa İlkokulu, ikinciliği Silifke Göksu İlkokulu ve üçüncülüğü de Görece  Mustafa Kemal İlkokulu elde ederken dördüncü ise Silifke A. Necati Hancıoğlu İlkokulu oldu.

Dördüncü sınıflarda ise birinciliği Üstay İlkokulu, ikinciliği Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı İlkokulu, Üçüncülüğü Necati Bolkan İlkokulu ve dördüncülüğü Erdemli Turgut  Özal İlkokulu elde etti.

Yarışların tamamlanmasının ardından dereceye giren okullara Başarı Belgeleri, Madalya ve kupalarını Türkiye Okul Sporları Federasyonu Mersin İl Temsilcisi İrfan Çalışır, Teknik Kurul Üyesi Mustafa Söğüt ve Okul Sporları Admini Alaaddin Sağır tarafından verildi.