Mersin Gençlik Merkezimiz tarafından 57. Alay Vefa Yürüyüşü Etkinliği Mersinli Gençlerin Katılımı ile Gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Çanakkale savaşlarında kahramanlıklarıyla destanlaşan başta 57. Alay Şehitleri olmak üzere Çanakkale Şehitlerini anmak amacıyla “Bir Ölüp Bin Diriliriz” sloganı ile 81 ille eş zamanlı olarak Mersin’de de "57. Alay Vefa Yürüyüşü" programı gerçekleştirildi.

 İlimizde düzenlenen "57. Alay Vefa Yürüyüşü" programına Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Ahmet Tarakçı, Toroslar İlçe Müftüsü Mehmet Çabuk, Gençlik Merkezi Müdürümüz Fatih Nacar, gençlik Liderlerimiz, gönüllü gençlerimiz ve gençlik merkezi üyelerimizle birlikte yaklaşık 250 kişi katıldı.

Gençlik Merkezimizin organizasyonu ile Mersin 3 Ocak Camii'nde Çanakkale temalı Vaaz ile başlayan programda, Sabah namazının kılınmasının ardından katılımcılara Yarma Çorbası ikram edildi. Yapılan çorba ikramının ardından tekbirler eşliğinde 3 Ocak Camii’nden başlayan 57.Alay Vefa Yürüyüşü Mersin Merkez Mezarlığı Şehitliğinde son buldu.  

Merkez Mezarlığı Şehitliğinde toplanan yaklaşık 250 genç atalarının mezarları başında okunan Kur’an-ı Kerim ve duaların ardından gönüllü gençlerimiz ile gençlik merkezi üyelerimiz şehitlerimizin mezarlarına karanfil bıraktılar. Başta 57. Alay Şehitleri olmak üzere Çanakkale Şehitlerini anmak amacıyla düzenlenen Program Toroslar Müftüsü Mehmet Çabuk’un duaları ile tamamlandı.