Mersin'in ev sahipliğinde düzenlenen “Bocce (Raffa) Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası” Vali Ali Hamza Pehlivan'ın temsili atışıyla başladı. 

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu 2023 faaliyet programında yer ve 21-30 Ocak tarihleri arasında 40 ilden Gençler, büyükler Kadın ve erkekler kategorilerinde 310 sporcunun katılımıyla Mersin’de düzenlenen "Bocce Raffa Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası" açılış seremonisi Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Bocce Asbaşkanı Faik Kapsız ve Gençlik ve Spor İl Müdür V. Osman Yıldızbakan, Toroslar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Özdemir ve Toroslar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Vedat Yüksel'in katılımıyla Toroslar Bocce Spor Tesisinde gerçekleştirildi.

Mersin’in ev sahipliğinde 40 ilden çok sayıda sporcunun şampiyonaya katıldığını belirten Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Ülkemiz bütün branşlarda olduğu gibi bocce branşında da her geçen gün daha iyi yerlere geliyor. Türkiye’de Bocce denilince Mersin ilimiz, Mersin'de de Toroslar ilçemiz bocce branşının merkezi haline geldi. Mersin geçtiğimiz kasım ayında uluslarası bir organizasyon olan ve dünya da ilk kez ilimizde düzenlenen “Bocce Dünya Şampiyonası'na” ev sahipliği yaptık. Bu önemli organizasyona 37 ülkeden 52 takım yüzlerce sporcu yine bu tesiste mücadele etti. Bu önemli organizasyonda bizleri mutlu eden en önemli gelişmelerden biri de Eda Sayak kardeşimizin altın madalya alarak bayrağımızı dalgalandırması oldu. Ayrıca Toroslar Belediyesi Spor Kulübü sporcularımız Mehmet Can Yakın ve Murat Alan bronz madalyanın sahibi olarak bizleri gururlandırdı. Bu şampiyonada sporcularımız milli takıma girmek için mücadele edecek. İlimizde faaliyet gösteren 500'e yakın spor kulübümüz var. 2022 Aralık ayı rakamlarına göre yaklaşık 200 bin lisanslı sporcumuz var. Mersin artık Bocce branşının merkezi haline geldi, ilimizde bin 580 lisanslı olmak üzere 52 Milli sporcumuz var. Ayrıca Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutladığımız 2023 yılını spor branşları tanıtım yılı ilan edip, İlk branşı Bocceyi belirledik. “Ocak Ayı Bocce Ayı” sloganıyla Ocak ayı boyunca bocce branşını okullarda, tesislerde ve Alışveriş Merkezlerinde tanıtıyoruz. Bocce (Raffa) Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası’nın da Ocak ayı içerisinde olmasıyla Bocce tanıtım ayımızı taçlandırmış olduk. Her ay bir branş tanıtımı projesi kapsamında önümüzdeki aylarda da farklı branşlarla bu tanıtım faaliyetlerimiz devam edecek. Hayata geçirdiğimiz proje de amacımız, bütün branşlara odaklanarak farklı spor branşlarını ilimizde yaşayan 7’den 70’e herkese tanıtmak. Branşla tanıştırdığımız çocuklarımız içerisinde ulusal ve uluslararası düzeyde mücadele edebilecek, madalya getirecek sporcuları tespit ederek Türk sporuna kazandırmayı hedefliyoruz. Bilindiği üzere Spor demek sağlık, disiplin, takım ruhu, dayanışma, paylaşma demek. Sizler bunu çok iyi yapıyor ve hayata geçiriyorsunuz. Bu önemli Organizasyonda mücadele edecek olan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum." dedi.


Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Bocce Asbaşkanı Faik Kapsız ise yaptığı konuşmada, şunları kaydetti; “Öncelikle Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Başkanımız Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in hepinize ayrı ayrı selamlarını iletmek istiyorum. Genç erkekler ve kadınlar kategorisinde 130, büyük erkekler ve kadınlar kategorisinde 180 olmak üzere toplam 310 sporcunun “Bocce (Raffa) Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonasına” katılıyor. Milli takım sporcularımızın da belirleneceği bu önemli organizasyona katılan tüm sporcu ve antrenörlerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Geçtiğimiz 2022 yılında Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu olarak büyük başarılara imza attık. 2022 yılı altın yılımız olarak tarihe geçmiş; 25 altın, 19 gümüş ve 18 bronz madalya olmak üzere toplamda 62 madalya ile büyük bir başarıya imza attık. Geçtiğimiz yılın son madalyalarına ve dünya şampiyonasına da bu salonda hep birlikte şahitlik ettik. Elde ettiğimiz bu başarıları artırarak 2023 ve önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi hedefliyoruz ve bunu hep birlikte başaracağız. Bocce (Raffa) Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda mücadele edecek tüm sporcu ve antrenörlerimize bir kez daha başarılar diliyorum " dedi.


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan'ın temsili atışıyla başlayan “Bocce (Raffa) Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası” 30 Ocak Pazartesi günü yapılacak olan ödül töreni ile sona erecek.