Mersin’de düzenlenen Festival Voleybol Altyapılar Türkiye Şampiyonası’nın son etabı olan Midi Erkekler ve Küçük Kızlar final müsabakaları Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın katılımıyla yapıldı.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Yenişehir Belediyesi iş birliğiyle bu yıl ilimizde düzenlenen şampiyonada Midi Erkekler ve Küçük Kızlar kategorilerinde oynanan final maçlarına Vali Ali Hamza Pehlivan’ın yanı sıra; Yenişehir Kaymakamı Mustafa Kılıç, Gençlik Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Yenişehir Belediye Başkan Vekili Sevgi Uğurlu, Federasyon Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu üyeleri katıldı. 

09-16 Haziran tarihleri arasında Yenişehir Belediyesi CNR EXPO Fuar Merkezinde gerçekleştirilen organizasyonun son etabında Küçük kızlarda Vakıfbank-Ankara Aydınlık arasında oynanan final mücadelesinde rakibini yenen Vakıfbank şampiyon olurken, Midi erkeklerde ise Halkbank-Okyanus Koleji arasında oynanan mücadeleyi Okyanus Koleji kazanarak şampiyon olma başarısı gösterdi.

Vali Pehlivan kupa töreninde yaptığı konuşmasında “Mersin'imiz birçok özelliklere sahip birçok güzelliklere sahip bu özellikler içerisinde spor önemli bir yer tutuyor. Mersinimiz aynı zamanda bir spor cenneti biliyorsunuz. Çok güzel tesislerimiz var çok güzel yatırımlarımız var Devletimizin, Hükümetimizin, Gençlik Spor Bakanlığımızın tüm yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de büyük yatırımları var. Tabi bu tesislerimiz turnuvalar yapıldıkça müsabakalar yapıldıkça bu sahalar daha çok kullanıldıkça değer kazanıyor anlam kazanıyor. Ben çok mutlu oldum bu organizasyonda yurdumuzun bütün vilayetlerinden gelmiş 160 takım yaklaşık 4.000'in üzerinde sporcu var. İlimize renk kattınız değer kattınız sizlerin ve sizlerin şahsında turnuvaya katılan bütün sporcularımıza, takımlarımıza teşekkür ediyorum. Bütün spor dalları elbette çok kıymetli hepsini seviyoruz değer veriyoruz. Bunlar içerisinde voleybolun ayrı bir yeri var. Bundan sonra inşallah Festival Voleybol başta olmak üzere organizasyonları daha da çoğaltacağız, turnuvaları daha da çoğaltacağız. Biz de Valilik olarak her türlü destek ve himayede bulunacağız. Spor neredeyse orada olacağız gençlerimiz neredeyse orada olmaya devam edeceğiz. Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.” Dedi.

Yapılan konuşmaların ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren takımlara ödüllerini Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Sevgi Uğurlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, TVF Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu üyeleri ve TVF Mersin İl Temsilcisi Nurten Keskin tarafından verildi.

MİDİ ERKEKLER SIRALAMA
1.Okyanus Koleji
2.Halkbank
3.Es Spor 

MİDİ ERKEKLER FAIR PLAY ÖDÜLLERİ
Es Spor-Çınar Özden Sivri

KÜÇÜK KIZLAR 
1.Vakıfbank
2.Aydınlık Gençlik
3.Antalya Kırkgöz Döşemealtı Bld.

KÜÇÜK KIZLAR FAIR PLAY ÖDÜLLERİ 
Antalya Kırkgöz Döşemealtı Bld.-Ceylin Sayar
Aydınlık Gençlik-Lena Nehir Yılmaz
Vakıfbank-Begüm Kaçmaz