Bu yıl 4. kez düzenlenen Artistik Cimnastik World Challenge Cup Mersin’de başladı.

Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FİG) 2021 Faaliyet programında yer alan ve 10 - 12 Eylül 2021 tarihleri arasında 24 ülkeden 82 sporcunun katılımıyla Mersin'in ev sahipliğinde bu yıl 4. kez düzenlenen Artistik Cimnastik World Challenge Cup Mersin’de başladı.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Cimnastik Salonunda düzenlenen basın toplantısının ardından başlayan Dünya kupası, bugün yapılan eleme müsabakalarında milli sporcularımız Cemre Kendirci atlama masası elemesinde aldığı 12.950 puanla, Hasan Bulut kulplu beygir elemesinde aldığı 13.800 puanla, İlayda Şahin asimetrik paralel elemesinde aldığı 12.000 puanla ve Kerem Şener paralel bar elemesinde aldığı 14.050 puanla finalde yarışmaya hak kazandı.

Katılımın üst düzeyde olduğu Artistik Cimnastik World Challenge Cup, yarın kadınlarda denge ve yer aletlerinde, erkeklerde ise atlama, halka ve barfiks aletlerinde eleme yarışmalarıyla devam edecek.

Bu önemli organizasyon pazar günü yapılacak olan final yarışmaları ile devam ederken, finaller TRT Yıldız’dan naklen yayınlanacak.