Koronavirüs sebebiyle ülkemiz ve dünyanın çok kritik bir süreçten geçtiği bir dönemde gerçekleştirilecek  “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Haftası” bu yıl ilk kez evlerde kutlanacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Gençlik Haftası’ 15 Mayıs’ta Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz tarafından Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Korona virüs pandemisi sonrası almış olduğu kararlar neticesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Haftası bu yıl ilk kez evlerde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Gençlik Haftası boyunca Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından pandemi sürecine uygun ve mutlaka sosyal mesafeye uyularak yapılacak olan ve Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sanal Ortamda Mahalli Sportif Yarışmalar; 18-19 Mayıs tarihinde İl Müdürlüğü ile Türkiye E-Spor Federasyonu Mersin İl Temsilciliği tarafınsan ilk kez organize edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Zula Şampiyonası, 19 Mayıs tarihinde İl Müdürlüğü ve Türkiye Hokey Federasyonu Mersin İl Temsilciliği tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 101. Yılı Online Stickle Top Sektirme Şampiyonası, 23 Mayıs tarihinde İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu Mersin İl Temsilciliği tarafından organize edilen “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı #EvdeKal Satranç Turnuvası”, 22-24 Mayıs 2020 tarihleri arasında Karate Kata ve 27-29 Mayıs tarihlerinde Taekwondo Poomse gibi çeşitli spor faaliyetleri yapacaklardır.

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI 101. YIL KUTLAMA PROGRAMI
ÇELENK SUNMA TÖRENİ

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz tarafından 19 Mayıs 2020 saat 10.00’da Cumhuriyet alanında bulunan Atatürk Anıtına Çelenk sunma töreni gerçekleştirecektir.

19.19 İSTİKLAL MARŞI ETKİNLİĞİ

Gençlik ve Spor Bakanlığımızca Türkiye geneli belirlenen 20 ayrı ilde aynı zamanda organize edilecek olan Türkiye Olimpik Hazırlı Merkezi (TOHM) sporcuları, olimpik ve paralimpik havuz sporcularımızın milli formalarını giyerek katılım sağlayacağı Mersin Stadyumu’nda Türk bayrağı ve Atatürk posteri açılarak saat 19.19’da İstiklal Marşı okunacaktır.