24 Kasım Öğretmenler Günü Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle coşku ile kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı Cumhuriyet Alanında bulunan Atatürk  Anıtına İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. 

Çelenk sunulmasının ardından İl Kültür Merkezinde yapılacak Öğretmenler Günü Kutlama Programına geçildi. Kültür Merkezinde düzenlenen Programa Mersin Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Sayın Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Özgür Sanal, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Adem Koca’nın da aralarında bulunduğu il protokolünden çok sayıda seçkin isim katıldı. 

Çeşitli Sinevizyon gösterimlerinin yapıldığı törende aday öğretmenler adına Dilek Bulku ile emekli olarak meslek hayatını sonlandıran öğretmenler adına Zuhal Bozkaya duygu ve düşüncelerini dile getiren birer konuşma yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca yaptığı konuşmada öğretmenliğin en önemli ve ölümsüz meslek olduğuna dikkat çekerek; öğretmenliğin insan eğitmek gibi yüce ve onurlu bir amaca hizmet ettiğini belirtti.

Valimiz Sayın Özdemir Çakacak da öğretmenliğin, dünyanın en eski ve en kutsal mesleklerinden biri olduğunu kaydederek; tarihin her döneminde daima saygın bir meslek olarak algılanan öğretmenliğin kültürümüzde ve inancımızda da ayrı bir yeri olduğunu dile getirirken sözlerine şöyle devam etti, “Son yıllarda eğitim altyapımızın fiziki, teknolojik ve diğer koşullarının iyileştirilmesinde büyük ilerlemelerin kaydedildiği görülmektedir. Bizler de çağdaş eğitim standartlarını Mersinimizde kalıcı bir şekilde sağlamaya önem ve öncelik veriyoruz. Bu süreçte hayırseverlerimizden de önemli ölçüde destek alıyoruz. Bütün bunlara siz kıymetli öğretmenlerimizin özverili çabaları eklendiğinde eğitim alanındaki birçok göstergede Mersin, Türkiye ortalamasının üzerine çıkmaktadır. Milletimizin geleceğinin tohumlarını eken öğretmenlerimizin, bilim ve teknolojideki değişimleri ve gelişmeleri takip etmelerinin çok daha önemli ve zorunlu olduğuna inanıyorum. Çünkü öğretmenlerimizin başarısı, aynı zamanda milletimizin medeniyet yarışındaki başarısı anlamına gelmektedir. Bilgi, bilişim çağı olarak adlandırılan çağımızda; eğitim alanında atacağımız her olumlu adım bizleri bu hedefe daha da yakınlaştıracaktır. Milletçe, Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefine ulaşabilmemiz için, bilim, teknoloji ve yenilik alanında önemli başarılar elde etmemiz gerekmektedir. Bilginin en büyük beşeri ve sosyal sermaye olduğu çağımızda, genç ve dinamik insan kaynağımızı çağın koşullarına göre yetiştirmek medeniyet yarışında bizi daha güçlü hale getirecektir. Öğretmenlerimizin de bu bilinçle hareket ettiklerini; tüm imkânları kullanarak çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamaya özveri ile çalıştıklarını büyük bir memnuniyetle gözlemliyoruz. Çocuklarımızı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, Büyük Önder Mustafa Kemal’in kurduğu ve bizlere emanet ettiği cumhuriyete sahip çıkan, bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyan, tarihimizle övünen ve tarihimizi iyi bilen geçmişimizden ders alarak geleceği şekillendiren, kendine güvenen özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştireceğinize yürekten inanıyorum.” diye konuştu.
 
Mersin Valimiz Sayın Özdemir Çakacak’ın konuşmasının ardından emekli olarak meslek hayatını noktalayan öğretmenlere hizmet şeref belgelerini verirken, Öğretmenler Günü konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmelerinin ardından Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.