Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün Proje Birimi tarafından yazılarak hazırlanan iki proje kabul gördü. 

Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilecek olan Mersin genelinden kabul gören 18 proje içerisinde yer alan Sodes Engelsiz Yetenekler ve Sodes Farklıyız, Farkındayız Siz de Farkındamısınız! Projeleri kabul görmüştür.

Kalkınma Bakanlığı'nca uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) 2015 yılı sonuçları açıklandı. Yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumsal dayanışma ve bütünleştirmeyi güçlendirmek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla Kalkınma Bakanlığınca uygulanan 2015 yılı SODES Programı kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz proje birimi sorumlusu M. Özen Kababıyık ve Koordinatörlüğünü Yenişehir Engelli Gençlik Merkezi Amiri Belgin Çimen'in yürüttüğü 2 proje onaylandı.

Mersin Valiliğimiz koordinasyonunda İlimizde ve Yenişehir İlçesinde yürütülecek olan iki projemiz Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında Finanse edilecektir. 

 
KABUL GÖREN PROJELERİMİZ

MERSİN GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ

SODES "FARKLIYIZ, FARKINDAYIZ SİZ DE FARKINDAMISINIZ!" PROJESİ

PROJE KOORDİNATÖRÜ: Belgin ÇİMEN

PROJE BÜTÇESİ : 107.150,00 TL

HEDEF KİTLE: 6-30 yaş arası otistik, dawn sendromu ve anlama -kavrama kabiliyeti düşük olan 200 çocuk.

EĞİTİMLER: Bocce Kursu, Yüzme Kursu, Ebru Kursu ve Takı Tasarım Kursu

AMAÇ: Projemizde amaçladığımız ebru kursu ve takı kursu el becerilerine yönelik geliştirici bir tedavi yöntemi, bocce ve yüzme ise özel yeteneklerini ortaya koyabilecekleri bir tedavi yöntemi olarak düşünülmüştür. Böylelikle yapılacak olan eğitimlerle sosyal iletişim problemine, çevreye uyum ve duygusal motor becerilerine katkı sağlamak bizim temel amacımız olmuştur. Projemizde 6-30 yaş arası otistik, dawn sendromu ve anlama -kavrama kabiliyeti düşük olan 200 çocuğumuza 11 ay süresince ebru, takı, bocce ve yüzme eğitimi verilecektir.


YENİŞEHİR GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ

SODES "ENGELSİZ YETENEKLER PROJESİ"

PROJE KOORDİNATÖRÜ: M.Özen KABABIYIK

PROJE BÜTÇESİ : 120.020,00 TL

HEDEF KİTLE: 15-40 yaş arası bedensel engelli bireyler.

EĞİTİMLER: Tekerlekli Sandalyede Basketbol, Polifonik Koro Kursu ve Hipno Terapi, grup terapi eğitimleri verilecektir.

AMAÇ: Engelsiz Yetenekler projesi kapsamında 16 bedensel engelli bireyimize tekerlekli sandalyede basketbol eğitimi verilecektir. Bunun yanı sıra müzik ile ruhsal terapi yapmak amacıyla 24 bedensel engelli bireye şan,polifonik koro ,repertuar,ses açma tekniği kursu verilerek fiziksel ve ruhsal iyileştirme konusunda destek vermek ve fiziksel engelli bireylerimizin yardımcı ortopedik aletlerini ritim ile kullanma eğitimi verilecektir..Böylelikle engelli bireylerimizin negatif düşüncelerden ve olumsuz hayat koşullarından uzaklaşmalarını sağlamak ve psikolojik bozukluklara yol açan nedenleri ve buna bağlı olarak terapi ve meditasyon yöntemlerinin neler olabileceği konusunda bilgilendirme yapılarak terapi desteği verilecektir.Ayrıca Çanakkale Gezisi düzenlenecektir. Alanında uzman eğitmenler tarafından bedensel engelli Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip, Mersin’in çeşitli tarihi yerlerinde engelli arkadaşlarımıza şarkı söyleterek, birleştirip aranjman desteği ile klip çekilecektir.(Doğa için Çal klibi gibi).Yapılan klip sosyal medyada, yerel ve ulusal kanallara iletilerek ilimizde ve Türkiye genelinde bir farkındalık yaratmış olunacaktır.