Eskrim Yıldızlar ve Gençlerde olduğu gibi Adıyaman'da yapılan Büyükler Türkiye Eskrim Şampiyonasına da Mersin damgasını vurdu.

Türkiye Eskrim Federasyonunun 2015-2016 yılı Faaliyet programında yer alan “Büyükler Epe ve Flöre Türkiye Şampiyonası” 17-19 Eylül tarihlerinde Adıyaman’da gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Spor Salonu’nda yapılan müsabakalara Türkiye geneli 13 ilden 152 eskrimci katılım gösterdi. Üç gün süren müsabakalarda Epe branşında  95, Flöre branşında  ise 56 Eskrimci “Türkiye Şampiyonu” olabilmek için mücadele etti.
 
Adıyaman’da düzenlenen Büyükler Türkiye Eskrim Şampiyonası müsabakalarını, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Türkiye Eskrim Federasyonu As Başkanı Mehmet Uykun, Türkiye Eskrim Federasyonu Eski Başkanı Müminhan Bilgin ve sporseverler izledi.

Üç gün süren müsabakalarda ilk gün Büyük Bayanlar Ferdi, ikinci gün Büyük Erkekler Ferdi,  Müsabakaların üçüncü ve son günü ise Büyük Bayanlar ve Erkekler Takım Müsabakaları gerçekleştirildi.

Antrenörler Güzin Yalçın, Osman Yalçın, Emre Işık ve Selçuk Dönerkaya gözetimindeki Mersin’i temsil eden sporcularımız İlimizde düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Türkiye Şampiyonasında almış oldukları başarıların ardından Adıyaman'da düzenlenen Büyükler Türkiye Eskrim Şampiyonası bayanlar Ferdi Flöre de mücadele eden Milli sporcu Cansu Tor Kadıoğlu 56 sporcu arasından Türkiye ikinciliği elde etme başarısı gösterirken, son gün yapılan takım müsabakalarında ise Cansu Tor Kadıoğlu, Gizem Karaca, Simay Doğanay, Övgü Doğruyol'dan oluşan Mersin Eskrim Bayan Flöre takımı Türkiye Şampiyonu, Erkekler Flöre takımımız Türkiye Üçüncülüğü, Erkekler Epe de ise Türkiye İkinciliği ve Üçüncülüğü elde ederek ilimize 5 kupa kazandırma başarısı gösterdiler.

Ayrıca Şampiyonanın Bayan epe müsabakalarında Gökçe Günaç altın madalya, Dilara Ünal  gümüş madalya, Begüm Ataker ve Aslıhan Kayabaş ise bronz madalya kazandı. Şampiyonanın Bayan Flöre müsabakalarında ise İrem Karamete altın madalyanın sahibi olurken, Turnuvada Cansu Tor Kadıoğlu gümüş madalya, Elif Erbil ve Fatmanur Gülen bronz madalya kazandı.

Şampiyonanın Erkek epe müsabaklarında Emir Şendut altın madalya, Murtaza Berkan Anıl gümüş madalya, Orkun Gökbulut ve Güray Sır ise bronz madalya kazandı. Erkek Flöre müsabakalarında ise Martino Minuto altın madalyanın sahibi olurken, Turnuvada Barış Güler gümüş madalya, Bora İsmail Biren ve Tevfik Burak Babaoğlu bronz madalya kazandı.

Şampiyonanın son gününde yapılan Takım müsabakalarında ise Erkek Epe de, birinciliği Bursa Efsane S.K. elde ederken ikinci ve üçüncülüğü ise Mersin Büyükşehir Belediyespor Kulübü elde etti.Bayanlar Epe de  birinciliği Kocaeli Kağıtspor Kulübü elde ederken, ikinciliği Adıyaman Gençlik ve Spor Kulübü, üçüncülüğü Trabzon Telekomspor Kulübü elde etti. 

Erkekler Flöre de ise İstanbul Hasalspor Kulübü birinci olurken, Mersin Eskrimspor Kulübü ikinci ve Adıyaman A takımı üçüncülüğü elde etti. Bayanlar Flörede ise Mersin Büyükşehir Belediyespor birinci olurken, Adıyaman A takımı ikinci ve Adıyaman B takımı üçüncü oldu.

Büyükler Türkiye Eskrim Şampiyonası’nda dereceye giren erkek eskrimcilere madalya ve kupaları,  Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Türkiye Eskrim Federasyonu As Başkanı Mehmet Uykun, Türkiye Eskrim Federasyonu Eski Başkanı Müminhan Bilgin tarafından verilirken, dereceye giren eskrimcilere Adıyaman’ın duyarlı iş adamları tarafından altın hediye edildi.